Podcast Republic - još jedna aplikacija za uživanje u golemom broju podcastova

Googleova aplikacija za podacastove odlazi u mirovinu s početkom iduće godine, no oni koji su je navikli koristiti ne moraju očajavati. Postoji čitav niz drugih aplikacija koje se specijaliziraju upravo za podcastove, a ovo je jedna od trenutačno popularnijih…

Matija Gračanin četvrtak, 9. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Podcast Republic 
Namjena Prilično popularna aplikacija za slušanje podcastova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / 3,99 eur

Google Podcasts bi od iduće godine trebao biti umirovljen, a korisnici bi trebali početi kao zamjenu koristiti YouTube Music. Srećom, da bi se uživalo u podacastima, na raspolaganju je čitav niz drugih aplikacija, a jedna od trenutačno popularnih upravo je Podcast Republic.

U svojem katalogu ima više od dva milijuna podcastova s više od 500 milijuna epizoda, a unatoč tim prilično impresivnim brojkama, u aplikaciji se jednostavno snaći, pronaći i zatim redovno pratiti onaj sadržaj koji se želi pa se aplikacija nameće kao jedna koju bi istinski ljubitelji ovog tipa sadržaja trebali barem probati.

Naravno, tu je i čitav niz drugih mogućnosti koje su i inače uobičajene za aplikacije ovoga tipa, no dostupne su i neke dodatne stvarčice kao što je opcija automatizacije određenih radnji; automatsko preuzimanje epizoda, brisanje nakon što su poslušane, pa čak i podrška za vanjske aplikacije za automatizaciju kao što je, na primjer, Tasker na Androidu.

Osim toga, Podcast Republic se može koristiti i putem računala pa je tu i opcija da se sve uredno sinkronizira, tu je i podrška za memorijske kartice tamo gdje je to uopće moguće, podrška za Chromecast, Android Auto, Apple CarPlay, mogućnost reprodukcije lokalnih audiodatoteka,  i još štošta drugo. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, a nije ni ograničen pristup sadržaju. Ipak, oni koji se žele riješiti oglasa, mogu to učiniti tako da plate 3,99 eura.