Moovit - praktična aplikacija koja olakšava kretanje urbanim sredinama

Snalaziti se u velikim gradovima diljem svijeta definitivno nije lako i to pogotovo ako ih se posjećuje prvi put, no zato je tu ova alikacija koja pomaže da se istim tim gradovima kreće kao lokalni stanovnici i to pješice, biciklom ili javnim prijevozom…

Matija Gračanin ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Moovit 
Namjena Aplikacija za urbanu mobilnost
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Moovit je prilično popularna aplikacija koja se specijalizira za pomaganje u snalaženju u urbanim sredinama bilo da se nalazi u inozemstvu ili kod kuće. Mnogi je smatraju jednostavno ponajboljom aplikacijom za urbanu mobilnost, a to i ne treba čuditi budući da je koristi više od 930 milijuna korisnika u više od 3400 gradova diljem svijeta (u Hrvatskoj su podržani Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Crikvenica i Slavonski Brod).

Ono što je čini toliko zanimljivom svakako je činjenica da omogućava planiranje kretanja gradovima koristeći javni gradski i prigradski prijevoz uz jasne navigacijske upute. Naime, putem aplikacije će se na uvid dobiti vremena polaska autobusa, tramvaja, metroa i vlakova, a jednako će se tako dobit podatak o tome koje je linije gradskoga prijevoza potrebno koristiti kako bi se došlo do svojega odredišta.

Naravno, sve će uredno biti prikazano na interaktivnoj mapi, a uz gradski prijevoz, Moovit se može koristiti i za kretanje biciklom, a posebno je dobro to što se sve vrste prijevoza mogu kombinirati kao bi se čim brže stiglo na željeni cilj.

Podržane su i druge platforme kao što je Uber kako bi se lakše naručila taksi vožnja, a putem aplikacije je podržano i plaćanje, moguće je prijavljivati i probleme te na taj način pomagati svim korisnicima Moovita, a tu su i brojne druge praktične stvarčice i detalji. Nema što, doista ne čudi da se ovu aplikaciju smatra najboljim besplatnim rješenjem za urbanu mobilnost uopće pa je valja imati pri ruci na putovanjima.