Peludna prognoza - obvezna oprema za one koji pate od alergije

Riječ je o aplikaciji koja donosi informacije o koncentraciji peluda pojedinih alergenih biljaka i peludnu prognozu za sljedeća dva dana i to za sve gradove u Hrvatskoj koji izvode mjerenja. Ukratko, ovo je praktična aplikacija za sve one koji pate od alergija…

Matija Gračanin četvrtak, 4. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Peludna prognoza
Namjena Aplikacija koja prikazuje preludnu prognozu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Vrijeme kada je zrak mahom ispunjen nezgodnim alergenima još nije u punom zamahu i neće biti još neko vrijeme, no to se doba ozbiljna približava, a to znači muke za sve one koji svake godine upravo imaju s time problema.

Kako bi se lakše podnijelo ili izbjeglo sve one nedaće koje alergije nose sa sobom, uputno je pri ruci imati ovu aplikaciju. Naime, riječ je o vizualno zgodnoj osmišljenoj aplikaciji koja nudi peludne prognoze za niz gradova diljem Hrvatske ili prema geografskom položaju, što će korisno biti svima onima čiji grad se ne nalazi u popisu gradova koji vrše mjerenja.

Aplikacija nudi procjene razine peludi čime omogućava lakše planiranje dnevnih aktivnosti svima koji pate od alergije, a tu je i peludni kalendar koji po gradovima prikazuje u koje doba godine prevladava koja biljka. Primjerice, na srednjem Jadranu sada je umjereno prisutna pelud čempresa što nekima već sada može stvarati probleme.

Osim toga, tu je i abeceda alergenata koja donosi popis najčešćih alergenih biljaka. Broj gradova nije pretjerano velik i trenutno ih ima 23, a sama aplikacija ne zna automatski detektirati trenutačnu lokaciju korisnika i odrediti u kojemu je gradu. No to ujedno znači i da ne prati lokaciju korisnika. Bilo kako bilo, svi oni koji pate od alergija, ovu bi aplikaciju trebali imati na pametnom telefonu.