PressReader - digitalni kiosk koji omogućava pristup velikom broju časopisa i novina

PressReader je jedan od najpoznatijih digitalnih kioska koji u svojemu katalogu ima više od sedam tisuća svjetskih digitalnih časopisa i novina. Ključna je prednost ta što se uz jednu pretplatu dobiva pristup brojnim tiskovinama, a tu su i neki besplatni časopisi i novine…

Matija Gračanin srijeda, 1. lipnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PressReader
Namjena Digitalni kiosk za novine i časopise
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 29,99 eur mjesečno (Premium)

Dobar dio modernih novina, tjednika i časopisa omogućuje svojim čitateljima i pretplatnicima mogućnost čitanja digitalnih izdanja (neki ionako izlaze isključivo u digitalnom obliku), a oni koji su navikli na taj način konzumirati novine i časopise, s ovom bi aplikacijom mogli doći na svoje.

Naime, riječ je o digitalnom kiosku koji nudi pristup više od sedam tisuća različitih svjetskih časopisa i novina te omogućava da ih se čita na svojem pametnom telefonu i tabletu. Ono što PressReader posebno čini zanimljivim, svakako je činjenica da se uz jednu pretplatu koja stoji 30 eura mjesečno na izdanje Premium, dobiva pristup velikom broju svjetskih tiskovina.

Uu pretplatu, moguće je kupovati i individualna izdanja u njegovom golemom katalogu, a moguće je pronaći i sponzorirane punktove za besplatan pristup nekim tiskovinama (obično su to hoteli, restorani, knjižnice i slično).

Doduše, tu je i besplatno izdanje koje omogućava pristup kakvih stotinjak novina i pedesetak časopisa bez naknade. PressReader je moguće koristiti na do pet uređaja, a posebno je zgodno to što se digitalne tiskovine mogu pregledavati u izvornom prijelomu, dok je čitanje pojedinih članaka posebno prilagođeno manjim zaslonima.

Dakako, digitalne je časopise i novine moguće preuzimati kako bi ih se čitalo i onda kad nije dostupna internetska veza, PressReader će se pobrinuti da se ne propusti nijedan broj omiljenih novina i časopisa i pravovremeno podsjetiti kada je dostupno novo izdanje, tu je i mogućnost slušanja članaka, dodavanje knjižnih oznaka te još štošta drugo.