Radio Garden - slušanje radijskih postaja diljem svijeta rotiranjem virtualnog globusa

Aplikacija za slušanje radijskih postaja postoji pravo mnoštvo, a premda se može činiti da je ovo tek još jedna u nizu, Radio Garden se iz gomile izdvaja činjenicom da pronalazak radijskih postaja čini drukčijim i zabavnim – samo valja rotirati virtualni globus…

Matija Gračanin petak, 11. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Radio Garden
Namjena Slušanje radijskih postaja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 18 kn

S više od deset milijuna preuzimanja na Androidu i s vrlo visokom prosječnom ocjenom, Radio Garden se nameće kao jedna od aplikacija za slušanje radijskih postaja diljem svijeta koju obavezno treba iskušati. Naime, za razliku od većine sličnih aplikacija, Radio Garden nudi sasvim drukčije iskustvo pronalaska radijskih postaja diljem svijeta.

Sučeljem dominira virtualni globus koji samo valja rotirati, a onda valja kliknuti na jednu od zelenih točkica koja svaka zapravo predstavlja neku od radijskih postaja. Specifičnost aplikacije je i činjenica da se popis dostupnih radijskih postaja redovito ažurira pa se uklanjaju one koje su prestale s emitiranjem i dodaju se nove.

Uz to što je postaje moguće pronaći rotiranjem virtualnog globusa, podržano je i klasično pretraživanje, a radijske postaje je moguće dodati i u favorite. Osim toga, Radio Garden je zanimljiv i po tome što nudi vrlo specifične i inovativne playliste radijskih postaja.

Tako je lako moguće pronaći one koje svoj program emitiraju na rijetkim jezicima, zatim slušati otočne radijske postaje, potražiti postaje iz zemalja koje su oblikovale glazbeni svijet i štošta drugo. Dakako, tu su i druge zgodne stvarčice, a kako je aplikacija besplatna (prikazuje oglase kojih se može riješiti plaćanjem 18 kn), doista nema razloga da je se barem ne iskuša. Pogotovo ako se vole otkrivati nove i zanimljive radijske postaje.