YouRadio - lijepo osmišljena besplatna aplikacija za slušanje internetskog radija

Većina se aplikacija za pronalazak i slušanje internetskog radija nastoji izdvojiti ponudom golemog broja postaja koje je moguće pronaći slušati, no YouRadio ima drukčiji pristup. Nudi tek nešto više od 1500 postaja, ali zato omogućava lako slušanje omiljenog žanra glazbe ili izvođača…

Matija Gračanin utorak, 22. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv YouRadio 
Namjena Slušanje internetskog radija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Postoji čitav niz odličnih aplikacija za slušanje internetskog radija, a dok se većina njih nastoji istaknuti izdašnom ponudom postaja koje se može pratiti, YouRadio svemu tome pristupa na nešto drugačiji način i zbog toga će nekima sigurno biti zanimljiva.

U svojoj bazi nudi nešto više od 1500 različitih postaja među kojima se nalaze i one koje su zapravo zamišljene kao kanali za pojedine izvođače ili se specijaliziraju za glazbu samo određenog žanra. Bolje rečeno, okuplja samo one postaje koje nude otprilike tako organizirane kanale (u aplikaciji postaje se nazivaju brandovima).

Na primjer, ako se želi slušati klasična glazbe određenog skladatelja, solista, čitavog orkestra pa čak i dirigenta, samo valja potražiti njihovo ime. Isto vrijedi i za popularnu te drugu glazbu i izvođače. Ako se ne zna točno što bi se slušalo, onda valja samo kliknuti na gumb Suprise Me i aplikacija će nasumično izabrati neku od postaja i početi s reprodukcijom.

Drugim riječima, YouRadio je zapravo okuplja probrani popis tematskih radijskih postaja u kojima se može uživati sasvim besplatno. Sama aplikacija ne nudi neke posebno napredne mogućnosti (kvaliteta zvuka nije očaravajuća no ni je ni loša), ali tu je podrška za Chromecast te je dostupan tajmer za spavanje. Sve je besplatno i nema oglasa, ali ako se žele koristiti neke dodatne mogućnosti, onda valja otvoriti korisnički račun što je – također besplatno.