SMS Backup&Restore - sve što treba za izradu pričuvnih kopija SMS poruka

Riječ je o aplikaciji koja će izraditi pričuvne kopije SMS poruka i omogućiti da ih se jednostavno vrati, bez obzira na to vraća li ih se na isti pametni telefon ili sasvim novi. Uz to, može napraviti isto i sa zapisima dolaznih i odlaznih poziva…

Matija Gračanin ponedjeljak, 21. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SMS Backup&Restore
Namjena Izrada pričuvnih kopija SMS-ova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / Pro (34 kn)

Premda je SMS-u kao sredstvu razmjene poruka danas uloga značajno smanjena u korist brojnih komunikacijskih servisa, i dalje se itekako koristi. Svi oni koji žele iz bilo kojeg razloga izraditi pričuvne kopije SMS poruka, primjerice, kada ih žele imati i na novom telefonu na koji prelaze, s ovom će aplikacijom to moći odraditi bez imalo poteškoća.

SMS Backup&Restore omogućava da se na vrlo jednostavan način stvore pričuvne kopije SMS i MMS poruka, ali i popisa poziva pri čemu nudi podršku za servise za skladištenje datoteka u oblaku (Dropbox i Google Drive) na koje će se pričuvne kopije pospremati (može ih spremati i na lokalnu pohranu telefona).To zapravo znači da je te pričuvne kopije vrlo lako vratiti na drugom telefonu (sačuvati će ih u XML formatu pa ih je moguće koristiti bilo gdje).

Zgodno je i to što postoji online preglednik XML datoteka pa je sve moguće pregledavati i na računalu, tu je i mogućnost izravnog prebacivanja SMS poruka i popisa poziva između telefona uz WiFi direct, mogućnosti pretraživanja pričuvnih kopija, podešavanje automatske izrade pričuvnih kopija i druge sitnice.

Bilo kako bilo, dobro će doći prilikom prebacivanja na novi telefon ili kada se s telefone želi ukloniti povijest poziva te SMS i MMS poruke, a ipak ih se želi sačuvati. Aplikacija je besplatna, ali prikazuje oglase kojih se može riješiti za 34 kune.