Samsung korisnicima Galaxyja daje besplatnu pohranu u oblaku

Riječ je o najnovijoj značajki dodanoj Samsung Cloudu, koja smanjuje rizik od gubitka podataka na Samsung Galaxy uređajima

Tomislav Stanković subota, 28. listopada 2023. u 16:45
📷 Image: Kote Puerto, Unsplash
Image: Kote Puerto, Unsplash

Samsung će uskoro svojim korisnicima dati mogućnost spremanja i prijenosa neograničene količine podataka na određeno vrijeme. Riječ je o privremenoj sigurnosnoj kopiji u oblaku, koja će pohraniti podatke na Samsung Cloud, prenosi TechRadar.

Samsung je najavio "privremenu sigurnosnu kopiju u oblaku - siguran i jednostavan način za spremanje i prijenos važnih podataka" za Galaxy uređaje. Podaci će se pohranjivati do 30 dana od dana sigurnosnog kopiranja. Također, u tom razdoblju korisnici će moći vratiti svoje podatke u svakom trenutku. Kako se vremensko ograničenje bude približavalo, korisnik će dobiti obavijest prije nego se podaci automatski izbrišu.

Chiyoung Seo, potpredsjednik i voditelj Samsung Electronics Cloud tima, navodi da privremena sigurnosna kopija u oblaku pruža pouzdan način za sigurnosno kopiranje i vraćanje važnih informacija. Cilj ove značajke je pružiti korisnicima Samsung Galaxyja bezbrižnost u vezi njihovih podataka.

📷 Image: Samsung
Image: Samsung

Korisnici prijenos podataka mogu napraviti u Samsung Cloud pohranu putem svog Samsung računa, gdje će ih podaci čekati za ponovno preuzimanje. Riječ je o besplatnoj usluzi bez ograničenja ukupne pohrane, no pojedinačna veličina podataka ne bi trebala biti veća od 100 GB. Za korištenje ove usluge nije potrebno osobno računalo i dovoljan je Wi-Fi za prijenos podataka.

Ova značajka bi trebala garantirati sigurnost podataka dok je telefon na popravku ili prilikom krađe – vlasnici Galaxyja neće morati brinuti o gubitku važnih informacija. Osim toga, pohranjivanje može služiti za privremeno čuvanje podataka prije resetiranja uređaja ili prilikom prijenosa podataka na drugi uređaj.

Privremena sigurnosna kopija u oblaku će biti uvedena tijekom jeseni za sve Samsung Galaxy pametne telefone i tablete koji rade na One UI 6, počevši od serije S i Z u Koreji.