Snapseed – kreativno uljepšavanje mobilnih fotografija

Unatoč tome što i nadaleko poznata imena u svijetu softvera za rad s fotografijama nude svoja rješenja na smartfonima, Snapseed se još uvijek svrstava među najpopularnije besplatne aplikacije. I to s dobrim razlogom.

Matija Gračanin ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Snapseed
Namjena Editiranje fotografija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Ponuda aplikacija za uređivanje slika izravno na pametnom telefonu ne nedostaje, no ovo je aplikacija koja će posao uređivanja slika odraditi gotovo besprijekorno i to, što je možda još važnije, sasvim besplatno. Aplikacija zbilja obiluje grafičkim alatima i korisnim mogućnostima, a tu je i mogućnost primjene mnoštva filtera i efekata za potpuni kreativni užitak.

Međutim, jedan od njegovih ključnih prednost nalazi se u mogućnosti  Tune Image, dobro razrađenom alatu za precizno ugađanje tradicionalnih parametara slike s kojim će biti zadovoljni čak i oni koji očekuju mnogo. Ipak, ako se slike žele obraditi brzo i bez puno dodatnog petljanja, onda će i opcija automatske korekcije odraditi svoj posao. Štoviše, sve se može dodatno začiniti igranjem  sa zgodnim filtrima i efektima kao što su Drama, Vintage, Grunge i Tilt-Shift. Nećemo zaboraviti ni izdvojiti dodatne alate kao što je HDR-scape, onaj za upravljanje balansom bijele boje i štošta drugo.

Snapseed je doista odlično opremljen besplatni editor slika kojemu je teško pronaći ozbiljniju zamjerku
Snapseed je doista odlično opremljen besplatni editor slika kojemu je teško pronaći ozbiljniju zamjerku

Snapseed podržava popularne formate, ali može otvoriti i RAW formate (DNG) za koje omogućava nedestruktivno uređivanje, a tu je i čitav niz onih posve tipičnih kontrola i alata bez koje bi bilo koji editor slika zapravo bio nezamisliv. Bilo kako bilo, ova editor slika definitivno neće razočarati, a svi oni koji mnogo objavljuju slike na društvenim mrežama, u Snapseedu će pronaći moćnog saveznika.