S!ng – izradite svoj NFT na iPhoneu potpuno besplatno

Prva aplikacija koja besplatno nudi izradu nezamjenjivih digitalnih tokena izravno na mobitelu, te njihovo povezivanje s djelićem digitalne umjetnosti i, naravno, prodaju na tržištu

Sandro Vrbanus srijeda, 7. travnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv S!ng
Namjena Izrada vlastitih NFT certifikata za video i audio zapise
Android Nema
iOS App Store
Cijena Besplatan

Najnoviji hit u svijetu digitalne umjetnosti su non-fungible tokeni, kraće NFT-i, koji služe kao digitalni certifikat vlasništva zapisan na nepromjenjivom i sigurnom blockchainu. NFT-i se danas koriste kao dokaz vlasništva, a budući da su neki za njih spremni izdvojiti milijune dolara, mnogi se autori sadržaja pitaju kako bi se i oni mogli okušati u prodaji svojih NFT-a.

Mobilna aplikacija za iOS, S!ng, koju danas predstavljamo služi upravo tome – lakoj, brzoj i bezbolnoj, a što je najbolje i besplatnoj, izradi nezamjenjivih tokena. Njih se može izraditi izravno na mobitelu, tako da izravno snimite fotografiju ili audio zapis, ili ga pak učitate iz vanjskog izvora. Takva se datoteka potom povezuje s pripadajućim jedinstvenim digitalnim tokenom koji će služiti kao dokaz vlasništva. Podržani formati uključuju .jpg, .bmp, .tiff, .wav, .mp3, .m4a i još nekoliko njih.

Jednom kada ste izradili svoj NFT, kroz aplikaciju S!ng ga možete i prodati ili licencirati drugima. Gornjeg i donjeg ograničenja cijene nema, pa ako za vaše audiovizualne kreacije ima interesa, u teoriji vas ništa ne sprječava da i sami postanete NFT bogataši.

Aplikacija je potpuno besplatna, trenutačno je dostupna samo na Appleovoj trgovini, a i samo kreiranje NFT-a na Ethereum blockchainu se ne naplaćuje. Kako je to moguće, ako znamo da inače izrada NFT-a košta nekoliko desetaka do stotina dolara? S!ng tokene održava na vlastitom blockchainu, pa ih može nuditi besplatno, a njegovi vlasnici zarađivati misle tek u budućnosti, od provizije na vlastitoj tržnici digitalnih tokena.