Socratic by Google - sveznalica na smartfonima koji pomaže kod domaćih zadaća

Socratic je možda nešto manje poznata aplikacija koja je zamišljena kao pomoćnik pri rješavanju domaće zadaće, a koju je Google kupio još 2019. godine, uklopio u svoj ekosustav te omogućio puni pristup svojim AI algoritmima kako bi je učinio još boljom i – korisnijom…

Matija Gračanin četvrtak, 7. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Socratic by Google
Namjena Pomoćnik za pisanje domaće zadaće
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Socratic by Google u nekim se trenucima i za određene područja nameće kao idealan pomoćnik kada valja rješavati domaću zadaću i to srednjoškolske razine i niže, a to znači da će ova aplikacija koja se oslanja na Googleove AI algoritme kako bi ponudila odgovore na razna pitanja na engleskom jeziku podjednako dobro doći učenicima i roditeljima.

Domaćim će korisnicima najviše poslužiti za rješavanje brojnih matematičkih zadataka, no nije ga loše pri ruci imati ni kada se rješavaju zadaci iz kemije, biologije, povijesti, fizike i svjetske povijesti. Za ostala je područja kojima Socratic vlada, zadatke potrebno prevoditi na engleski jezik i onda ih skenirati samom aplikacijom.

Doduše, pitanja je moguće i utipkati, ali i izgovoriti te pričekati da se odgovori jednostavno prikažu. Prikazani odgovori su prilično jasni, a nerijetko su tu i grafički prikazi te drugi elementi poput videozapisa kojima je učenje određenog područja pojednostavljeno i to je ono što ovoj aplikaciji podiže ukupnu vrijednost.

Uostalom, može poslužiti i kao dobro polazište za proučavanje specifičnih područja jer prikazuje i druge rezultate dostupne na Internetu. Naravno, aplikacija je posve besplatna, ali je potrebno prijaviti se s Googleovim računom.