Strava - najbolja aplikacija za trčanje i vožnju biciklom

Osim što je ovo najpopularnija aplikacija za trčanje i vožnju biciklom, svrstava se među najbolje aplikacije tog tipa i to s dobrim razlogom. Uz to što prikuplja i prikazuje čitav niz korisnih informacija te nudi praktične mogućnosti, sportske aktivnosti čini dodatno zabavnima potičući natjecateljski duh…

Matija Gračanin ponedjeljak, 19. travnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Strava
Namjena Aplikacija za trčanje i vožnju biciklom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 455 kn godišnje

Strava je među strastvenim ljubiteljima trčanja i vožnje bicikla prilično popularna i to uopće ne treba čuditi. Naime, ne samo da će vrlo precizno zabilježiti rutu trčanja ili kamo se sve vozio bicikl, nego će pri tome prikupiti i čitav niz statističkih podatka koje kasnije mogu poslužiti za osobnu analitiku te precizno praćenje napretka pri vježbanju kao ponuditi čitav niz zgodnih mogućnosti.

Strava će u vrlo uredom sučelju prikazati prijeđenu daljinu, ritam, brzinu, koliko se pri izabranoj tjelesnoj aktivnosti potrošilo kalorija, a tu je i prikaz ritma srca (puls) te drugi podaci. Posebno je zgodno to što Strava potiče tjelesnu aktivnosti kroz svojevrsno nadmetanje s milijunima drugih korisnika; sve je podatke moguće uspoređivati i na taj se način natjecati s drugima, a tu su i posebni mjesečni izazovi.

Naravno, kako bilježi i prijeđeni put, putem aplikacije je vrlo lako s drugima podijeliti odlične rute za vožnju biciklom ili trčanje ili jednostavno otkrivati nove rute. Pri svemu je tome moguće biti član nekoga od brojnih klubova te na taj način još aktivnije sudjelovati u zajednici zaljubljenika u tjelesnu aktivnost (moguće je i sinkronizirati svoje kontakte pa tako saznati tko već koristi Stravu).

Osim toga, Strava podržava i niz pametnih satova i drugih pametnih uređaja za praćenje sportskih aktivnosti pa ih je moguće koristiti u kombinaciji sa samom aplikacijom i razmjenjivati podatke,  a tu su i druge mogućnosti. Jednako tako, Strava se ne ograničava samo na trčanje i biciklizam, već je se može koristiti i uz brojne druge sportove i aktivnosti (plivanje, planinarenje, surfanje, vježbanje u teretani i tome slično).

Osnovna i limitirana inačica Strave je besplatna, dok je za puni doživljaj potrebno plaćati godišnju pretplata od nemalih 455 kuna, s time da se naplatna inačica može besplatno isprobavati punih dva mjeseca.