Subscriptions - praktična aplikacija za jednostavno praćenje pretplata

Danas je prava rijetkost ne biti pretplaćen na neki od internetskih servisa, bilo da je riječ o streaming servisima s filmovima i serijom ili glazbom, servisima kao što su Microsoft 365 ili Dropbox te brojnim drugima. Ovo je jednostavna aplikacija koja pomaže pratiti troškove povezane s takvim servisima…

Matija Gračanin utorak, 14. ožujka 2023. u 05:30
OSNOVNI PODACI
Naziv Subscriptions 
Namjena Specijalizira se za praćenje pretplata na servise
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Netflix, Spotify, Dropbox, NordVPN, Amazon Prime i brojni drugi servisi mnogima su postali neizostavnim dijelom svakodnevice, a tijekom je vremena postalo sve teže aktivno pratiti koje se servise koristi i koje se plaća. Tu uskače upravo aplikacija kao što je Subscriptions.

Već je prema samom nazivu lako zaključiti kako je riječ o aplikaciji koja se specijalizira za praćenje pretplata na servise, a premda se isto može postići kroz kalendar pa čak i Excelove tablice, daleko je praktičnije za takvo što osloniti se na dediciranu aplikaciju i to pogotovo ako je solidno osmišljena.

Subscriptions se može pohvaliti zgodno osmišljenim sučeljem, ali i činjenicom da je ovu aplikaciju zaista vrlo jednostavno koristiti. Dodavanje servisa za koji se plaća pretplata vrlo je lako, a treba samo unijeti iznos pretplate, naziv, odrediti je li pretplata ponavljajuća ili je riječ o jednokratnom plaćanju, kao i definirati na koji se način pretplata plaća (npr. kreditnom karticom) te unijeti još koju informaciju.

Jednom kad je sve spremno, može se dobiti pregled kada je vrijeme za plaćanje iduće mjesečne naknade, kao i ukupan mjesečni trošak, ali će se dobiti i pregled za što se sve plaća pretplata i onda možda odlučiti da se za neke servise to više jednostavno ne isplati. Drugim riječima, osim što će Subscriptions poslužiti za aktivnije praćenje za što se sve plaća pretplata, dobro će doći i onda kada se želi procijeniti je li cijena koja se plaća za neki od servisa opravdan.