Tabs Lite - nudi jednostavno pretraživanje milijuna pjesama s akordima i tablatura

Riječ je o aplikaciji otvorena koda namijenjenoj isključivo Android telefonima koja omogućava pretraživanje baze s više od milijun pjesama s akordima i tablatura, a koja je popularna postala upravo po činjenici da nudi velik broj pjesama, kao i po tome što je sasvim besplatna…

Matija Gračanin četvrtak, 8. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Tabs Lite 
Namjena Velika baza akorda i tablatira za gitaru
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Platforme i aplikacije koje nude lagan pronalazak ogromnog broja pjesama s akordima i tablatura već odavna nisu ništa neobično, a Tabs Lite još jedna takva aplikacija. No, za razliku od većine, otvorena je koda te sasvim besplatno nudi pristup više od milijun pjesama.

Doduše, sama aplikacija ne nudi posebno napredne mogućnost te je sve podređeno minimalizmu što za posljedicu ima i solidne performanse, premda aplikacija pokazuje i određene manjkavosti i šačicu bugova. Pretraživanje je vrlo brzo (može se pretraživati po glazbenicima ili naslovima pjesama), a sučelje pregledno i ni po čemu nametljivo ili natrpano.

Prikaz tablatura nije najbolje riješen, ali je zato pjesme s akordima vrlo jednostavno pratiti pri čemu se dobivaju i neke dodatne mogućnosti. Tako je tu jednostavna transpozicija akorda (ne funkcionira uz tablature), mogućnost automatskog skrolanja, opcija stvaranja playlista od pronađenih pjesama, kao i jednostavan pregled hvatova akorda.

Od drugih stvarčice koje vrijedi spomenuti, tu je podrška za tamnu temu, sažet pregled najpopularnijih pjesama, opcija dodavanja pjesama u favorite, kao i činjenica da je pjesme moguće označiti kako bi ih se koristilo bez internetske veze. Osim toga, kako je riječ o aplikaciji otvorena koda, ne prikazuju se oglasi, a i sve je posve besplatno.