Guitar Tuner - posve besplatna, minimalistička i funkcionalna aplikacija za ugađanje gitare

Riječ je o još jednoj aplikaciji koja će pomoći da se na jednostavan način ugodi gitara, a koja se prije svega ističe minimalizmom. Ipak, da je riječ o aplikaciji koja svoj posao obavlja korektno, svjedoči vrlo visoka prosječna ocjena kojom ju je ocijenilo gotovo 16 tisuća korisnika…

Matija Gračanin četvrtak, 21. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Guitar Tuner 
Namjena Besplatna aplikacija za ugađanje gitare
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Aplikacija koje se specijaliziraju za ugađanje žičanih glazbala ima i više nego dovoljno, no dobar ih dio prikazuje oglase u besplatnoj inačici ili ih se mora plaćati. Srećom, postoje i sasvim besplatna rješenja iste namjene, a Guitar Tuner je upravo takva aplikacija.

Doduše, ova je aplikacija namijenjena ugađanju gitare, dok se u službenoj trgovini aplikacijama od istog autora mogu pronaći i druge aplikacije specijalizirane za ugađanje drugih glazbala kao što su ukulele, čelo, bendžo i drugi (iste je aplikacije moguće pronaći i unutar samoga Guitar Tunera).

Guitar Tuner se načinom rada ne razlikuje od brojnih drugih sličnih aplikacija, a oslanja se na mikrofon ugrađen u pametnom telefonom te kroz prepoznatljiv prikaz na glavnom zaslonu daje do znanja kada treba žicu zategnuti ili otpustiti kako bi se postigao odgovarajući ton.

Slično kao i druge aplikacije nudi niz već definiranih načina ugađanja gitare (npr. spušteni A ili D), a omogućava i ugađanje gitara sa šest, sedam, osam ili 12 žica. Zanimljivo je da u postavkama omogućava i aktiviranje kromatskog štimera, a tu se može pronaći i mogućnost aktiviranja tamne teme.

U svakom slučaju, Guitar Tuner je aplikacija koja će svoj posao odraditi korektno i omogućiti da se uz pomoć pametnog telefona ugodi gitara, a u prilog joj idu i prilično visoka prosječna ocjena (4.9) koju joj je dodijelilo gotovo 16 tisuća korisnika. Da bi stvar bila još bolja, aplikacija je sasvim besplatna, a čak se ne prikazuju ni oglasi.