Today Weather - aplikacija za vremensku prognozu s mnoštvom izvora meteoroloških podataka

Today Weather je jednostavna i sučeljem vrlo zgodno osmišljena aplikacija za vremensku prognozu koja se možda ne ističe ogromnim mogućnostima, no i više nego je dostatno opremljena da se u svakome trenutku doznaju trenutačni vremenski uvjeti i kakvi će oni biti u budućnosti…

Matija Gračanin petak, 28. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Today Weather
Namjena Aplikacija za prognozu vremena
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 25 kn godišnje ili 59 kn jednokratno (Premium)

Čini se da aplikacija za prognozu vremena definitivno ne nedostaje, a Today Weather je još jedna no koja se iz gomile ipak izdvaja nekim zgodnim mogućnostima. Osim što, očekivano, daje preciznu prognozu, cijeli dojam upotpunjuje prikazivanjem brojnim lijepim fotografijama i to svaki put kada se aplikacija pokrene (ako postoje za zadanu lokaciju prema trenutačnim vremenskim uvjetima)

Međutim, njezina specifičnost je i činjenica da nudi mogućnost biranja iz kojeg će se izvora povlačiti meteorološki podaci, a trenutačno ih nudi više od dvadesetak. Pri tome samo na umu valja imati da nisu svi izvori dostupni u besplatnoj izdanju, nego je potrebno odlučiti se plaćati pretplatu za izdanje Premium (25 kn godišnje ili 59 kn jednokratno).

Uz trenutačne vremenske uvjete s prikazom temperatura, vlažnosti i pritiska zraka, brzinu i smjer vjetra,  indeks kakvoće zraka te brojne druge informacije, tu je i prikaz vjerojatnosti za padaline, prikaz UV indeksa, zatim prikaz vremena izlaska i zalaska sunca te punog mjeseca te štošta drugo.

Nije izostao ni prikaz na mapi pri čemu je moguće koristiti i radarski prikaz te prebacivanja između različitih podataka koje se žele vidjeti na mapi (kretanje temperature, smjera vjetra, oblaka, indeksa kvalitete zraka i drugo).

Today Weather može upozoriti i na ekstremne vremenske uvjete, tu je i prikaz trenutačnog stanja vremena na statusnoj liniji, mogućnost biranja između nekoliko tema prognostičkih piktograma kao  i svijetle ili tamne teme te još ponešto.