Tooly – sasvim besplatna kolekcija različitih praktičnih alata namijenjenih Android telefonima

Riječ je o jednostavnoj no zapravo potencijalno vrlo korisnoj aplikaciji koja okuplja više od sto raznovrsnih alata razvrstanih u devet kategorija. U ponudi je doista štošta, od alata za rad s tekstom ili slika, preko jednostavnih kalkulatora i alata za konverziju jedinica, do okretanja virtualne boce…

Matija Gračanin ponedjeljak, 4. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Tooly
Namjena Kolekcija više od stotinjak praktičnih mobilnih alata
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Tooly je jedna od onih aplikacija koju se možda neće redovito koristiti, no kada se pokaže potreba za onim što može ponuditi, onda će se postati sasvim jasno da je itekako vrijedi imati na svojemu pametnom telefonu. Naime, zapravo je riječ o kolekciji različitih alata razvrstanih u ukupno devet kategorija.

Trenutačno ih nudi više od stotinjak, a u ponudi je doista štošta i to većinom strogo namjenskim i manjih alata. Tako su svoje mjesto našli alati koji su namijenjeni za rad s tekstom (traženje i zamjena teksta, sortiranje linija, brojač znakova, uklanjanje dupliciranih linija, numeriranje linija, okretanja riječi, pretvaranje teksta u emojije), kao i šačica malih alata za rad sa slikama.

Među potonjima su se našli alat za promjenu veličine slikama, izrezivanje, stvaranje pozadina s prijelazom između dvaju boja (gradijent), te izrezivanje slike u krug. Među alatima su se našli i različitih namjenski kalkulatori i to oni namijenjeni algebarskim izračunima, financijama, vremenu i geometriji, a tu su u brojni alati za konverziju mjernih jedinica.

Od drugih alata tu su je šačica onih koji će možda biti zanimljivi razvojnim inženjerima, tu su alati za rad s bojama (npr. alat za izbor boja), te maleni alati za generiranje QR kodova, zatim generiranje nasumičnog teksta (lorem ipsum) te generiranje brojeva.

Nisu izostali ni tipični alati kao što je virtualno ravnalo, a tu si i stvarčice kao što je alat za Morseovu abecedu, štoperica ili virtualna ploča za praćenje rezultata. Konačno, tu su i alati koji se nešto rjeđe mogu susretati kao što je kolo sreće, bacanje virtualnog novčića ili okretanja virtualne boce. Tooly je sasvim besplatan, nudi podršku za tamnu temu, ali prikazuju se oglasi.