TouchRetouch - sjajan alat za uklanjanje neželjenih objekata s fotografija

Riječ je o aplikaciji koja nudi sve što je potrebno da se na vrlo jednostavan način s fotografija uklone neželjeni objekti, pa čak i osobe. Nije potrebno ni uložiti previše truda – samo se crtanjem po zaslonu označi koji se objekt želi ukloniti i ova će praktična aplikacija to učiniti poput kakve čarolije…

Matija Gračanin utorak, 8. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TouchRetouch 
Namjena Uklanjanje neželjenih objekata sa slika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 16 kn

Kada treba ukloniti neželjene objekte s fotografija koji narušavaju njezinu estetiku kao što su telefonski i strujni vodovi, razni stupovi, prometni znakovi pa čak i osobe te sve drugo što može smetite, obično je trebalo posegnuti za moćnim grafičkim editorima kao što je to Photoshop . Međutim, to već neko vrijeme nije potrebno jer su tu aplikacije poput TouchRetoucha.

TouchRetouch, kao što mu i samo ime kaže, omogućava da se crtanjem po zaslonu označi regija koju zauzima objekt koji se želi ukloniti, ostalo prepustiti samoj aplikaciji. Označeni objekt će, poput kakve čarolije, iščeznuti kao da ga nikada nije ni bilo.

Rezultati su doista impresivni i u velikoj većini slučajeve uklanjanja objekata doista će ispasti fantastično dok se u nešto složenijim scenarijima mogu zamjeriti određene nepravilnosti. Ipak, malo koja aplikacija toliko dobro radi uklanjanje objekata s fotografija poput ove pa se za nju doista isplati izdvojiti 16 kn (za korisnike Androida je dostupna u sklopu Google Play Passa).