Tražite tekst neke pjesme? Iskoristite za to Shazam, najboljeg prepoznavatelja glazbe

Vjerojatno već dobro znate da uz Shazam nakon nekoliko sekundi slušanja glazbe koja se ori iz zvučnika, dobijete podatke o izvođaču i nazivu pjesme, ali nije to sve što Shazam može

Mario Baksa srijeda, 22. srpnja 2020. u 06:00
Osnovni podaci
Naziv Shazam
Namjena Identifikacija glazbe na temelju zvuka
Lokalizirano na hrvatski Ne
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatno

Možda ste na radiju, na televiziji, u reklami ili filmu čuli neku pjesmu koja vam se sviđa, a ne znate tko ju izvodi niti kako se pjesma zove. Nekad je to značilo ispitivanje prijatelja znaju li koja je to pjesma, poslije se guglalo soundtrack, a danas je nikad lakše doći do odgovora korištenjem aplikacije Shazam. Tu aplikaciju je prije oko dvije godine preuzeo Apple i omogućio da je se koristi bez reklama, u verziji za iOS i Android uređaje.

Princip rada je vrlo jednostavan - pokrenete Shazam, pritisnete sredinu ekrana, Shazam će slušati pjesmu nekoliko trenutaka i prikazati rezultat identifikacije - izvođača, naziv pjesme i sliku. Ujedno vam nudi otvaranje te pjesme u Apple Musicu ili Google Play Musicu, a i možete kliknuti na Play da biste se uvjerili da je to doista ta pjesma.

Tekst pjesme

Osim nadaleko poznate mogućnosti prepoznavanja pjesama, Shazam će ponuditi i tekst prepoznate pjesme - korisno ako želite znati riječi pjesme, pjevati uz pjesmu. Tekst možete podijeliti na društvenim mrežama ili si na neki od drugih načina spremiti, za buduće prilike. U Shazamu zapravo i ručno možete potražiti pjesmu, dakle može vam poslužiti i kao aplikacija za traženje teksta pjesama.

Ujedno će prikazati i videospot s YouTubea, a možete pogledati i druge pjesme od istog izvođača ili povezane pjesme drugih izvošača. Tu je i "biblioteka", odnosno povijest pretraživanja.

Stranica programa: https://www.shazam.com/