Unsplash - platforma koja nudi više od četiri milijuna besplatnih fotografija

Unsplash je dobro poznata platforma putem koje je moguće pronaći i slobodno koristiti više od četiri milijuna kvalitetnih fotografija. Platformi se može pridružiti bilo tko i podijeliti s drugima svoje fotografije koje ne moraju nužno biti snimljene profesionalnom fotografskom opremom…

Matija Gračanin utorak, 25. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Unsplash 
Namjena Platforma koja nudi stock fotografije
Android Nema
iOS App Store
Cijena Besplatan

Ovu platformu koja okuplja više od četvrt milijuna fotografa koji putem nje nude više od četiri milijuna najvećim djelom doista kvalitetnih fotografija vjerojatno i nije potrebno posebno predstavljati. No, nešto je možda manje poznata činjenica da Unsplash ima i službenu aplikaciju, doduše samo za iPhone i za iPad.

Sama alokacija ima dvojaku ulogu; s jedne strane omogućava jednostavno pregledavanja zbilja bogatog kataloga fotografija koje se mogu slobodno koristiti (nije potrebno plaćati tantijeme), a s druge strane omogućava da se bilo tko pridruži rastućoj zajednici fotografa i putem platforme plasira i vlastite slike koje mogu biti snimljene i samim pametnom telefonom.

Fotografije su razmještene u nekoliko kategorija te ih je moguće i pretraživati, dok je zgodna stvarčica mogućnost da pregledavanja tematskih skupina i kolekcija fotografija i na taj se način inspirirati ili jednostavno uživati u zanimljivim fotografijama.

Slike je moguće označiti i favoritima, povezivati se s drugim kreativcima koji su se priključili platformi i još pokoju sitnicu. Ukratko, svi oni koji traže kvalitetne fotografije s ovom će platformom i aplikacijom sigurno doći na svoje.