Microsoft Edge odgodio integraciju Adobe Acrobata

Iako je najavljena za ožujak 2024. godine, sada je integracija Adobe Acrobata odgođena za sredinu godine dok će gašenje trenutnog mehanizma prikaza PDF-ova u Edge stići tek početkom 2025. godine

Tomislav Stanković utorak, 19. ožujka 2024. u 11:34

Microsoft Edge je tijekom ovog mjeseca trebao povući stari mehanizam prikaza PDF dokumenata, a kao naprednija zamjena trebao je stići Adobe Acrobat. Ipak, ažurirana objava donosi informacije o odgodi ove promjene:

"Datum komercijalnog predstavljanja za ugradnju Adobe Acrobat PDF mehanizma u PDF čitač ugrađen u Microsoft Edge pomaknut je za sredinu ljeta. Datum uklanjanja trenutnog mehanizma za PDF čitač ugrađen u Microsoft Edge bit će odgođen najkasnije do početka 2025."

Kada ažuriranje stigne donijet će bolje prikazivanje dokumenata, brže performanse, poboljšane sigurnosne značajke i više mogućnosti pristupačnosti uključujući čitanje naglas za korisnike Windowsa 10 i 11.

Ipak, čak i nakon lipnja ove godine, korisnici koji preferiraju naslijeđeni mehanizam mogu ga nastaviti koristiti do početka 2025. godine.

📷 Microsoft
Microsoft