Walldrobe - praktična aplikacija za pronalazak i namještanje pozadina

Unsplash je jedan od najpoznatijih izvora za pronalazak fotografija koje se mogu koristiti bez plaćanja naknade, a upravo se na njega oslanja Walldrobe kako bi omogućio pronalazak te onda i postavljanje vizualno atraktivnih pozadina na pametnom telefonu…

Matija Gračanin petak, 9. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Walldrobe 
Namjena Pronalazak i namještanje wallpapera
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 16 kn (Pro)

Walldrobe je nešto manje poznata, no sve popularnija besplatna aplikacija koja se specijalizira za pronalaženje i namještanje pozadina na pametnim telefonima s Android OS-om. Ne može se reći da se previše izdvaja iz hrpice drugih sličnih aplikacija, no vizualno i funkcionalno je lijepo osmišljena, radi točno ono čemu je namijenjena i pri tome ju je vrlo jednostavno koristiti.

Za izvor fotografija koje će se postavljati kao pozadine oslanja se na Unsplash što uopće ne treba čuditi jer je to jedan od najpoznatijih izvora slike koje se mogu koristiti besplatno, a u njegovoj se bogatoj bazi doista mogu pronaći fotografije vrijedne divljenja.

Sama je aplikacija zamišljena prilično jednostavno. S jedne je strane moguće pregledavati dostupne fotografije, izabrati neku od ponuđenih te je po želji samo preuzeti ili i postaviti kao pozadinu na početni zaslon ili zaslon koji je vidljiv kada je telefon zaključan.

S druge strane su tu tematske kolekcije kod kojih se opet sve svodi na  isto; unutar se kolekcije pronađe slika koju se onda može postaviti kao pozadinu. Podržano je pretraživanje pa je slike moguće pronalaziti prema ključnih riječima, a u postavkama je moguće namjestiti kako će slike biti izrezane.

Osim toga, tu je i podrška za tamnu temu, mogućnost podešavanja koju se kvalitetu slika želi preuzeti i postavljati kao pozadinu, a ako se želi omogućiti automatsko postavljanje pozadina u zadanom vremenskom intervalu te na raspolaganje dobiti i widget, onda se mora platiti izdanje Pro koje stoji 16 kn.