Walpy - sve što je potrebno za pronalazak i namještanje pozadina na Androidu

Riječ je o relativnoj popularnoj aplikacija koja se oslanja na Unsplash, platformu bogatu fotografijama koje se mogu koristiti bez plaćanja naknade, kako bi omogućila da se jednostavno pronađu i namjeste pozadinske slike na Android telefonima…

Matija Gračanin četvrtak, 28. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Walpy 
Namjena Pronalazak i postavljanje pozadinskih slika
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 3,49 eur (Premium)

Walpy je jednostavna i praktična besplatna aplikacija koja nudi velik broj slika koje se mogu iskoristiti kao pozadine na Android pametnim telefonima. Za fotografije koje nudi oslanja se na nadaleko poznatu platformu Unsplash a premda sama aplikacija ne nudi neke posebno napredne mogućnosti, ipak se može pohvaliti s nekoliko detalja.

Uz vrlo intuitivno sučelje, tu je jednostavan prikaz novih i trenutačno najpopularnijih pozadinskih slika, a za više slika valja pogledati kolekcije. Zapravo je riječ o grupiranim slikama autora koji objavljuju na Unsplashu, a svakako je zgodno to što je podržano i pretraživanje (po samoj pozadinskoj slici, autorima ili kolekcijama).

Svaku je sliku moguće dodati u favorite, a jedan od potencijalno zgodnih detalja jest i mogućnost osnovnog dorađivanja slika (ugađanje svjetline i kontrasta, promjene boje, dodavanja vinjete i slično). Osim toga, na slike je moguće dodavati virtualne naljepnice. Doduše, na umu valja imati da su neke mogućnosti rezervirane za inačicu Premium koja stoji 3,49 eura.

Walpy omogućava i da se pozadinske slike automatski mijenjaju prema jednom od dostupnih intervala (od svakih 15 minuta pa do svakih 48 sati) s time da je pri tome moguće namjestiti i određena ograničenja. Na primjer, da pametni telefon mora biti priključen na punjač.

Sve u svemu, nije riječ o posebno moćnoj aplikaciji za traženje i namještanje pozadinskih slika, no svoj posao odrađuje upravo onako kako bi se to i očekivalo, pa ni ne čudi da se može pohvaliti relativno visokom ocjenom te s više od milijun preuzimanja.