WCenzije – recenzije javnih nužnika s dozom toaletnog humora

Ekipa koja već godinama vodi istoimeni račun na Instagramu odlučila se za izradu mobilne aplikacije. U njoj možete pogledati koliko je koji javni WC čist i uredan te ostaviti vlastite ocjene

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 10. travnja 2023. u 06:00
Osnovni podaci
Naziv WCenzije
Namjena Recenzije javnih WC-a
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Domaća mobilna aplikacija WCenzije pokrenuta je početkom godine, no tek posljednjih tjedana dobila je nešto više pozornosti u javnosti. I dalje je riječ o rješenju s relativno malim brojem korisnika i pokrivenih lokacija, no za tu nišu – jedina je ovo aplikacija u Hrvatskoj. O čemu je, dakle, riječ? WCenzije, zaključili ste i sami, mobilni je app za ocjenjivanje javnih WC-a.

Bilo da ste posjetili neki WC i obavili tamo što ste trebali, bilo da vam usluge tek trebaju, manje ili više hitno – poslužit će vam WCenzije. Tako ćete u prvom slučaju moći ostaviti vlastitu recenziju posjećene lokacije, odgovoriti na pitanja o čistoći, dostupnosti papira i sapuna, pa čak i ostaviti fotografiju kao svjedočanstvo. Morate li odabrati toalet za posjetiti, u istoj ćete aplikaciji pronaći informacije o onima blizu sebe, pa ćete moći izbjeći neugodno vizualno ili olfaktivno iskustvo.

Aplikaciju su izradili prijatelji iz Zagreba, koji već neko vrijeme vode istoimeni Instagram račun, posvećen – pogađate – WC-ima. Njih dvojica su studenti, budući programer i pravnik, zovu se Roko Kovač i Nikola Ljubanović, a prema viđenome ljubitelji su i toaletnog humora, kojim su prožete i aplikacija i službeni web. Kad vam idući puta hitno zatreba pronaći čist toalet, mogli biste im biti zahvalni.

U nekim WC-ima u Zagrebu već su osvanule i naljepnice kojima se poziva na recenziranje
U nekim WC-ima u Zagrebu već su osvanule i naljepnice kojima se poziva na recenziranje