Zello Walkie Talkie - omogućava korištenje smartfona kao voki-tokija

Aplikacija za komunikaciju na pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, a ovo je zapravo tek još jedna no koja pokušava oživjeti onaj šarm komunikacije putem voki-tokija. Iznimno ju je jednostavno koristiti, a na umu treba imati da za komunikaciju traži internetski vezu ili bežičnu mrežu…

Matija Gračanin četvrtak, 6. svibnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Zello Walkie Talkie
Namjena Komunikacija na smartfonu kao putem  voki-tokija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Komunikacija putem voki-tokija i danas se vrlo često prakticira u različitim profesionalnim djelatnostima, no nerijetko se koristi i za čistu zabavu, pogotovo među djecom. Tijekom je vremena nastala šačica aplikacija za pametne telefone koje prilično vjerno simuliraju komunikaciju kao da se izvodi putem  voki-tokija, a Zello Walkie Talkie se svrstava među teškaše.

Pri prvom pokretanju je potrebno otvoriti korisnički račun (potrebno je unijeti adresu e-pošte, a po želji i broj telefona), a nakon toga se samo potraže prijatelji ili se pridruži nekom od kanala. Naravno, kanale je moguće po želji i kreirati, a pridružiti se nekom kanalu može i skeniranjem QR koda.

Da bi se komuniciralo, valja tek pritisnuti upečatljivo veliki okrugli gumb i zadržati ga dok se govori, zatim ga otpustiti i pričekati odgovor. Druga će strana biti odmah obaviještena o dolaznoj poruci i moći će je čuti i, naravno, uzvratiti poruku – i baš kao što je to slučaj kod pravih voki-tokija, komunikacija će se odvijati naizmjence.

Zello Walkie Talkie radi preko bežičnih mreža, te 2G, 3G, ili 4G mreža, tu je mogućnost stvaranja javnih ili privatnih kanala s do čak 6000 sudionika, moguće je razmjenjivati i tekstualne poruke, tu je i podrška za Bluetooth slušalice, pregled povijesti uz snimanje propuštenih poruka, push obavijesti i štošta drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna i ne prikazuje oglase, no tu je i posebno izdanje ZelloWork namijenjena profesionalnim korisnicima koji imaju i vrlo specifične potrebe i traže sebi svojstven set značajki, no oni će za te mogućnosti morati biti spremni i platiti od 6,80 dolara po korisniku mjesečno.

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi