Zello Walkie Talkie - omogućava korištenje smartfona kao voki-tokija

Aplikacija za komunikaciju na pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, a ovo je zapravo tek još jedna no koja pokušava oživjeti onaj šarm komunikacije putem voki-tokija. Iznimno ju je jednostavno koristiti, a na umu treba imati da za komunikaciju traži internetski vezu ili bežičnu mrežu…

Matija Gračanin četvrtak, 6. svibnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Zello Walkie Talkie
Namjena Komunikacija na smartfonu kao putem  voki-tokija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Komunikacija putem voki-tokija i danas se vrlo često prakticira u različitim profesionalnim djelatnostima, no nerijetko se koristi i za čistu zabavu, pogotovo među djecom. Tijekom je vremena nastala šačica aplikacija za pametne telefone koje prilično vjerno simuliraju komunikaciju kao da se izvodi putem  voki-tokija, a Zello Walkie Talkie se svrstava među teškaše.

Pri prvom pokretanju je potrebno otvoriti korisnički račun (potrebno je unijeti adresu e-pošte, a po želji i broj telefona), a nakon toga se samo potraže prijatelji ili se pridruži nekom od kanala. Naravno, kanale je moguće po želji i kreirati, a pridružiti se nekom kanalu može i skeniranjem QR koda.

Da bi se komuniciralo, valja tek pritisnuti upečatljivo veliki okrugli gumb i zadržati ga dok se govori, zatim ga otpustiti i pričekati odgovor. Druga će strana biti odmah obaviještena o dolaznoj poruci i moći će je čuti i, naravno, uzvratiti poruku – i baš kao što je to slučaj kod pravih voki-tokija, komunikacija će se odvijati naizmjence.

Zello Walkie Talkie radi preko bežičnih mreža, te 2G, 3G, ili 4G mreža, tu je mogućnost stvaranja javnih ili privatnih kanala s do čak 6000 sudionika, moguće je razmjenjivati i tekstualne poruke, tu je i podrška za Bluetooth slušalice, pregled povijesti uz snimanje propuštenih poruka, push obavijesti i štošta drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna i ne prikazuje oglase, no tu je i posebno izdanje ZelloWork namijenjena profesionalnim korisnicima koji imaju i vrlo specifične potrebe i traže sebi svojstven set značajki, no oni će za te mogućnosti morati biti spremni i platiti od 6,80 dolara po korisniku mjesečno.