ZgPark - plaćanje parkirališnih karata na javnim parkiralištima

Trenutačno postoji nekoliko načina na koji je moguće plaćati parkirališne karte na javnim parkiralištima u gradu Zagrebu koristeći kreditne kartice, a ovo je službena aplikacija. Praktično je to što podržava i plaćanje karata u javnim garažama…

Matija Gračanin utorak, 2. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ZgPark
Namjena Službena aplikacija Zagreb parkinga 
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Premda će mnogi za plaćanje parkirališnih karata posegnuti za aplikacijom PayDo ili se poslužiti nekom drugom aplikacijom pa čak i onima koje možda nisu očiti izbor kao što je Keks Pay, oni koji se pretežito parkiraju u Zagrebu i žele parkirališne karte plaćati kreditnom karticom, uvijek se mogu osloniti na službenu aplikaciju.

Dakle, ZgPark je službena aplikacija Zagreb parkinga koja omogućava plaćanje i nadoplatu parkirališnih karata na javnim parkiralištima, ali i u nekim javnim garažama (Rebro, Petrinjska, Langov trg, Kvaternikov trg, Gorica i Tuškanac).

Koristiti ju je jednostavno, a sve što je potrebno jest unijeti registarsku oznaku vozila, dodati željeni način plaćanja i onda parking plaćati putem aplikacije. Podržane su bankovne kartice i to Amex, Master, Maestro, Visa, Diners te prepaid plaćanje s time da na umu valja imati kako bankovnom karticom nije moguće plaćanje ispod 20 kn.

No, jednom kada je parking plaćen, aplikacija će podsjetiti da kupljena karta ističe te omogućiti njezino produljenje, a zgodno je i to što je omogućena i kupovina povlaštenih parkirnih karti.