Apple će navodno izbaciti M1X Mac mini u sljedećih nekoliko mjeseci

Mark Gurman je još u svibnju među ostalom najavio i da Apple radi na jačoj verziji Mac mini računala za zahtjevnije korisnike, a sada je u svoje tvrdnje poprilično siguran

Matej Markovinović utorak, 24. kolovoza 2021. u 06:00

Apple navodno planira izbaciti novi i jači model Mac mini računala koji će zamijeniti tvrtkinog higher-end prethodnika pogonjenog Intelom koji je na tržištu još od 2018. godine, navodi Bloombergov reporter Mark Gurman u svom Power On biltenu.

Naime, Apple je izbacio Mac mini s M1 procesorom još prošle godine sa svrhom da zamijeni tvrtkine početne modele, pa je tako imao manje priključaka nego Intelova starija, ali jača verzija, zbog čega su nešto zahtjevniji korisnici iščekivali novi higher-end M1 model.

Na njihovu radost, Gurman tvrdi da se „jači, M1X Mac mini“ može očekivati u sljedećih nekoliko mjeseci te da će dobiti osvježeni dizajn s više priključaka. Riječ će biti o uređaju koji će, zahvaljujući većem broju CPU i GPU jezgri, postizati bolje performanse nego standardni M1, piše The Verge.

Uz novi Mac mini, očekuje se da će Apple ove jeseni izbaciti i osvježene MacBook Pro modele koje će također pogoniti M1X čip.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi