Apple potiče svoje zaposlenike na cijepljenje protiv covida-19

U Kaliforniji se nalaze tvrtkini glavni uredi i više od 50 Appleovih trgovina, a država je objavila da će osobe od 16 godina ispunjavati uvjete za cijepljenje

Matej Markovinović utorak, 30. ožujka 2021. u 15:45

Američka tehnološka tvrtka Apple potiče svoje zaposlenike da se cijepe protiv covida-19 nudeći im plaćeno vrijeme za odlaske doktoru i plaćeno bolovanje za one koje dobe nuspojave, prenosi Bloomberg.

Od početka pandemije, Apple također nudi plaćeno bolovanje onima koji imaju simptome covida-19, dok mnogi zaposlenici i dalje rade od kuće. Tvrtka je počela vraćati svoje maloprodajno osoblje na radna mjesta jer su se Apple trgovine u SAD-u otvorile, a Tim Cook je najavio povratak zaposlenika u korporativne urede već u lipnju uz veću fleksibilnost.

„Ne postoji zamjena za suradnju licem u lice, ali naučili smo i puno o tome kako svoj posao možemo obavljati i izvan ureda bez da žrtvujemo produktivnost ili rezultate“, rekao je Cook krajem prošle godine. Apple pruža i covid-19 testiranje na licu mjesta (on-site) za zaposlenike koji se vraćaju u urede i komplete za testiranje koje šalju poštom radnicima u maloprodaji te korporativnim radnicima.