BenQ predstavio monitor za ljubitelje videa

Najnoviji monitor tvrtke BenQ - EW277HDR osmišljen je za ljubitelje videa kojima će prema navodima proizvođača osigurati ultimativni video užitak

Stjepan Bilić nedjelja, 20. kolovoza 2017. u 19:30

BenQ je svoju ponudu računalnih monitora ovih dana upotpunio s još jednim 27-inčnim modelom – EW277HDR. Radi se o monitoru kojeg je tvrtka osmislila posebno za ljubitelje videa, kojima će prema navodima proizvođača – pružiti ultimativni video užitak.

Monitor je opremljen VA panelom dijagonale 27-inča i rezolucije 1.920 x 1.080 točaka. Omjer stranica je 16:9, kontrast 3.000:1, brzina odziva 4 ms, a osvjetljenje 300 cd/m2. Za vrijeme prikaza HDR sadržaja Brightness Enhancement engine podiže osvjetljenje na 400 cd/m2.

EW277HDR ima 93-postotnu podršku za DCI-P3 kao i 100-postotnu podršku za Rec. 709 spektar. Monitor je opremljen standardnim tehnologijama za zaštitu korisnikovih očiju – Low Blue Light i Flicker-Free. Za što bolji doživljaj tu je i Brightness Intelligence Plus tehnologija koja uz pomoć senzora u realnom vremenu namješta jačinu osvjetljenja i temperaturu boja na zaslonu zavisno od ambijentalnog osvjetljenja.

Od video ulaza na raspolaganju su dva HDMI i jedan D-Sub video ulaz. Sa stražnje strane monitora smješteni su još i konektori za slušalice i mikrofon te priključak za naponski adapter. Od pogleda, unutar kućišta skriveni su stereo zvučnici.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača.