Canon se na sajmu IBC fokusira na 4K rješenja

Canon Europe će posjetiteljima sajma za multimediju i videoprodukciju IBC 2017 demonstrirati kako izgleda novo doba integriranih tijekova rada

Sandro Vrbanus četvrtak, 24. kolovoza 2017. u 15:45

Canon Europe će posjetiteljima sajma za multimediju i videoprodukciju IBC 2017 demonstrirati kako izgleda novo doba integriranih tijekova rada. Na temelju tehnologije 4K Canon će pokazati kako njegova rješenja u branši za tijekove rada proizvođačima videosadržaja i filmašima omogućuju učinkovitiju i jeftiniju produkciju.

Svijet kinematografije i televizije mijenja se iz korijena na svim razinama

Canon je fokusiran na buduće potrebe branše i povratne informacije korisnika i namjerava predstaviti svoju sveobuhvatnu ponudu profesionalnih slikovnih rješenja – od ulaznih do izlaznih elemenata. Među izloženim proizvodima bit će kombinacija novog Canonova profesionalnog proizvoda s početka ponude i 4K/UHD/50P rješenja iz serije Cinema EOS – kamere EOS C200 te kinematografskog objektiva CN-E70-200 mm T4.4 L IS ili objektiva CN E18-80mm T4.4 L IS KAS S, dojavili su danas iz Canona.

EOS C200 namijenjen profesionalcima savršen je za male produkcijske timove i samostalne operatere. Usto je i prva kamera iz linije Cinema EOS s revolucionarnim formatom Cinema RAW light. Ovaj uređaj olakšava snimanje sadržaja visoke kvalitete (4K) te nudi proizvođačima videosadržaja i filmašima cijeli niz prednosti.

Kinematografski objektiv CN-E70-200 mm T4.4 L IS i objektiv CN E18-80mm T4.4 L IS KAS S samo su dva Canonova proizvoda iz linije kompaktnih kinematografskih servoobjektiva. Oni su namijenjeni profesionalcima i naprednim amaterskim snimateljima videozapisa koji koriste kamere velikog formata s jednim senzorom.

"Svijet kinematografije i televizije mijenja se iz korijena na svim razinama: od tijekova rada, pa sve do toga kako produkcijski timovi snimaju i prikazuju materijal", kaže Richard Shepherd, menadžer za profesionalni marketing u Canonu Europe odgovoran za slikovna rješenja namijenjena malim korisnicima.

Canonov štand na IBC-u fokusiran je na tvrtkinu misiju vizualnog pričanja priča, pa će još biti predstavljen prototip revolucionarnog monitora dijagonale 76,2 cm i svjetline 2000 nita zajedno s cijelim nizom drugih novih proizvoda namijenjenih stvarateljima videosadržaja i filmašima.

Canonov štand D60 na IBC-u možete pronaći u paviljonu 12. IBC 2017 održava se u Amsterdamu, u prostoru RAI Exhibition and Convention Centrea, od 14. do 17. rujna 2017.