Domaća strategija Primordials of Amyrion danas ulazi u early access

Suradnja izdavačke kuće Wiregames i zagrebačkog razvojnog tima GD Entertainment je dovela do pokretanja programa ranog pristupa za strateški naslov Primordials of Amyrion

Damir Radešić utorak, 6. listopada 2020. u 16:00

Premijerno predstavljen na prošlogodišnjem Reboot Infogamer sajmu, Primordials of Amyrion je izazvao veliku pažnju igrača posebice s ovih prostora obzirom da je riječ o uratku domaćih autora GD Entertainment sa sjedištem u Zagrebu. Nakon nekoliko krugova beta testiranja i potpisivanja izdavačkog ugovora s tvrtkom Wiregames, spomenutog smo napokon dočekali i u early access varijanti koja je pokrenuta na servisima Steam i Epic Games Store.

Riječ je o strateškom naslovu u kojem će dva igrača odmjeravati snage uz tri jedinstvene vojske koje je moguće upariti s šest Primordiala i osam jedinstvenih heroja. Kako autori kažu u opisu, naglasak je na većoj slici bitaka bez nepotrebnih kompliciranja, iako napominju da za uspjeh valja nadograđivati sve komponente vojne sile i likove, kao i tornjeve koji igraju presudnu ulogu u defanzivnim akcijama, te pametno koristiti sposobnosti Primordiala i heroja u ključnim trenucima. Uz to, igrači će moći odabrati žele li potrošiti dostupne resurse odmah u početku kako bi odmah krenuli u odlučujući napad ili će ih sačuvati i strateški ih dodjeljivati gdje se za to ukaže potreba.

Prema planu, program ranog pristupa bi trebao potrajati otprilike godinu dana tijekom kojih će u igru biti dodani novi sadržaji, a kao i tijekom beta testiranja, ključnu ulogu u balansiranju igrivosti i prijedlozima odigrat će sami igrači svojim povratnim informacijama i sugestijama. Primordials of Amyrion se u trenutnom stadiju nudi po cijeni od 14,99 eura, a ista će u budućnosti rasti pristizanjem novih sadržaja, pa nije zgorega planirati unaprijed i usput podržati domaće developere čiji naslov pokazuje veliki potencijal.