Od sada možete igrati videoigre na Netflixu

Nakon par mjeseci testiranja, dugo očekivani Netflixov dodatak konačno je dostupan svim pretplatnicima na Androidu, a uskoro će ga moći koristiti i oni na iOS-u

Matej Markovinović srijeda, 3. studenog 2021. u 17:51

Popularni streaming servis Netflix, još je u srpnju potvrdio da će svojim pretplatnicima nuditi videoigre, što su već krajem kolovoza mogli isprobati pretplatnici u Poljskoj, a kasnije i u Španjolskoj te Italiji. Tri mjeseca opsežnog testiranja kasnije, tvrtka je konačno omogućila svim pretplatnicima da koriste Netflix Games.

„Netflix Games počet će se uvoditi na mobilnoj aplikaciji Netflixa. Prvo na Androidu, zatim na iOS-u. Još je dosta rano, ali smo uzbuđeni što ćemo vam početi donositi ekskluzivne igre, bez oglasa, bez dodatnih naknada i bez kupovine unutar aplikacije“, objavio je Netflix na Twitteru.

Naime, korisnici će trenutno moći izabrati između pet videoigara – Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast i Teeter Up. Svih pet moći će se pokrenuti direktno iz aplikacije unutar Netflix Games odjeljka, no za njihovo će igranje biti potrebna Netflix pretplata.

Kako prenosi The Verge, Netflix je u rujnu kupio Night School Studio koji stoji iza videoigara Oxenfree i Afterparty, a prije su radili na Stranger Things naslovu koji nikad nije ugledao svjetlo dana. Zbog te se akvizicije smatra da pretplatnici popularnog streaming servisa uskoro mogu očekivati veći izbor videoigara.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se Netflix okušao u igraćim pothvatima, pa su se pretplatnici tako u prošlosti mogli zabaviti interaktivnim filmovima - Black Mirror: Bandersnatch, Minecraft: Story Mode i Carmen Sandiego: To Steal or Not to Steal.