Nosili "kvantne privjeske" kao zaštitu od 5G zračenja, a oni se pokazali radioaktivnima

U Nizozemskoj je primijećena pojava brojnih proizvoda u obliku privjeska za lančić, koji bi svojim vlasnicima trebali omogućiti "zaštitu" od štetnih zračenja. No, sami privjesci bili su daleko štetniji

Sandro Vrbanus subota, 18. prosinca 2021. u 16:25

Ljudi će u strahu povjerovati u svašta, a podmukli trgovci strahom rado će im potom prodati bilo kakvu bezvezariju, redovito preskupu, kako bi ih "zaštitili" od uzročnika tog straha – bio on virus, 5G signal, ili bilo što treće. Zanimljiva priča vezana uz ovakvu pojavu stiže iz Nizozemske, gdje je primijećeno da se na prodaju nude "kvantni privjesci" koji proizvode "negativne ione", a oni su, navodno, čudotvorni.

Osim što "povećavaju prirodni imunitet" i "podižu energiju" osobe koja ih nosi, oglašavaju se i kao predmeti koji štite od "štetnih 5G valova". Dakako, ove tvrdnje vrlo je lako razotkriti kao lažne, i svakome tko malo promisli o njima jasno je da se radi o prevari.

Ironija lažne zaštite

Međutim, priča iz Nizozemske ima dodatni zaplet. Tamošnja je agencija za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja (ANVS) objavila vrlo ozbiljno priopćenje vezano uz ove presudoznanstvene proizvode. "Kvantni privjesci", nakit s "negativnim ionima" te maske za spavanje s istim karakteristikama, su se pokazali kao – radioaktivni. Ova agencija preporučuje svima koji ih možda posjeduju da ih prestanu koristiti i pospreme ih na sigurno dok ne dobiju upute kamo ih i kome vratiti.

Ogrlice, maske, pa čak i dječje narukvice - sve je dokazano radioaktivno
Ogrlice, maske, pa čak i dječje narukvice - sve je dokazano radioaktivno

Nizozemski je nacionalni institut za javno zdravstvo, naime, otkrio da ovi proizvodi emitiraju ionizirajuće zračenje (za razliku od 5G odašiljača i mobitela, primjerice). Izmjerena razina ovog zračenja je niska i predstavlja tek neznatan rizik za zdravlje pojedinca, no ne može se isključiti da bi dužim nošenjem ovakvog nakita molo doći do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Netko tko bi kroz duži vremenski period 24 sata na dan nosio ovakav radioaktivni privjesak, mogao bi se izložiti nedopušteno visokoj razini zračenja, zaključuje ANVS.

Kupci proizvoda navedenih na njihovih stranicama upućeni su da ih pohrane daleko od ljudi. Prodavači su upozoreni kako je prodaja ovakvih stvari na nizozemskom tržištu zabranjena te kako moraju prestati s prodajom istih, a sve prodane primjerke do sada primiti natrag i na propisani način uništiti.