YouTube

Listu top 10 najplaćenijih youtubera u 2021. predvodi Mr.Beast

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. siječnja 2022. u 09:40

Rekordni prihod od čak 54 milijuna dolara osigurali su mu zanimljivi i visokobudžetni izazovi, humanitarne akcije i velikodušno dijeljenje novca. U nastavku donosimo 10 najplaćenijih youtubera

Još jednom je objavljena top lista youtubera prema zaradi u protekloj godini, koju je složio američki poslovni časopis Forbes. Prema novoj ljestvici, u 2021. je s trona, nakon nekoliko godina, skinut danas desetogodišnji Ryan Kaji, recenzent igračaka. Na njegovo mjesto zasjeo je 23-godišnji Jimmy Donaldson, poznat kao Mr.Beast, američki zabavljač poznat po svojim neobičnim izazovima, velikodušnom dijeljenju novca sudionicima te raznim dobrotvornim akcijama.

#1 Mr.Beast – 54 milijuna dolara

Mr.Beast je tijekom prošle godine zabilježio preko 10 milijardi pregleda na svojim videima, ima 88 milijuna pretplatnika, a na račun toga je, prema Forbesu, zaradio čak 54 milijuna dolara. To je gotovo dvostruko više nego što je u 2020. godini zaradio spomenuti Ryan Kaji, koji je prošlu godinu završio tek na sedmom mjestu.

#2 Jake Paul – 45 milijuna dolara

Youtuber koji se posljednjih godina dao u boks, pa time privukao brojnu publiku, vratio se na popist najplaćenijih nakon 2018. godine. Najviše je, dakle, zaradio od svojih borilačkih avantura, koje promovira na YouTube kanalu. Karijera mu je bila obilježena i skandalom, kada je njegov brat Logan snimao tijela samoubojica u jednoj japanskoj šumi, pa jedno vrijeme zbog toga nije mogao zarađivati od oglasa. No, oporavio se od toga i sada mu ide bolje no ikad.

Jake Paul
Jake Paul

#3 Markiplier – 38 milijuna dolara

Havajski gamer Mark Edward Fischbach danas ima 31 milijun pretplatnika, bavi se igrama, televizijom i podcastima, komedijom, crtanim parodijama i raznim drugim sadržajima.

#4 Rhett and Link – 30 milijuna dolara

Dvojac je počeo vodeći svoj talk show na YouTubeu, potom su pokrenuli i nekoliko drugih realityja, a za svoje sadržaje ponekad pretplatu i naplaćuju. Gledatelja voljnih platiti i do 50 dolara za to, očito, ima dovoljno.

#5 Unspeakable – 28,5 milijuna dolara

Prvi puta na ovom popisu je igrač Minecrafta Nathan Graham YouTubeom se bavi već deset godina, a sada je s gotovo 13 milijuna pretplatnika počeo zarađivati ozbiljniji novac.

#6 Nastya – 28 milijuna dolara

Sedmogodišnja Ruskinja koja živi u SAD-u vodi svoj vlog, prodaje suvenire i NFT-ove, i, uz pomoć roditelja, zabavlja preko 85 milijuna pretplatnika.

Like Nastya
Like Nastya

#7 Ryan Kaji – 27 milijuna dolara

Iako je zaradio tek nešto manje nego godinu prije, naš stari znanac Ryan već šest godina recenzira igračke i od toga sasvim pristojno zarađuje. Osim 31 milijuna pretplatnika može se pohvaliti i cijelim nizom brandiranih proizvoda koje prodaju veliki trgovački lanci u SAD-u.

#8 Dude Perfect – 20 milijuna dolara

Još jedan kanal koji je redovito na listama najplaćenijih je onaj koji vodi peteročlana ekipa sportaša i zafrkanata koji snimaju viralne sadržaje vezane uz sport i razne druge zabavne aktivnosti. Prati ih 57 milijuna ljudi.

#9 Logan Paul – 18 milijuna dolara

Brat drugoplasiranog Jakea također je povratnik na ovu listu. I on se počeo baviti boksom, prodaje NFT-ove i vodi podcast. Bio je krivac za ranije spomenuti skandal od kojeg mu se image također oporavio.

#10 Preston Arsement – 16 milijuna dolara

Još jedan pasionirani igrač Minecrafta s 12 milijuna pretplatnika na svojem glavnom kanalu.

Preston Arsement
Preston Arsement

Forbes ističe kako je lista sastavljena prema podacima o zaradi od pregleda videa i monetizacije istih na YouTubeu, ali i po prihodima od raznih sponzorstava, partnerstva, prodaje suvenira i sličnih ostalih aktivnosti. Prvih 10 najplaćenijih youtubera svijeta ukupno je uprihodilo oko 300 milijuna dolara prošle godine, što je najviše ikada, a Mr.Beast je u 2021. također postao dosadašnji rekorder po prihodima.