Aplikacija YouTube Go za offline gledanje videa dostupna je svima

YouTube je dobio "lakšu" inačicu svoje mobilne aplikacije za Android uređaje koja omogućava gledanje videa bez internetske veze

Sandro Vrbanus petak, 2. veljače 2018. u 13:20

Prije više od godinu dana iz Googlea su najavili Youtube Go, mobilnu aplikaciju koja ima istu funkciju kao i obična Youtube aplikacija, ali je namijenjena korisnicima s nešto slabijim uređajima, lošijim pristupom Internetu, te općenito tržištima u razvoju.

Kao takva, aplikacija (govorimo isključivo o Android verziji) "teška" je tek 9,4 MB, a omogućava i preuzimanje željenih video isječaka na mobitel i potom njihovo offline gledanje. Tu je i mogućnost kontrole potrošnje podatkovnog prometa, kao i dijeljenje videa s korisnicima u blizini bez potrošnje mobilnih podataka.

Aplikacija YouTube Go već je godinu dana dostupna korisnicima u Indiji, tijekom prošle godine proširena je na još 14 zemalja u razvoju, dok je od danas dostupna u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

YouTube Go radit će i sa starijim i slabijim mobitelima na kojima se vrti pet godina stari Android 4.1 Jellybean, ili bilo koji noviji.