Što umjetna inteligencija može donijeti turizmu?

Konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech bavit će se, među ostalim, i utjecajem umjetne inteligencije na budućnost turističkog sektora, njezinim prednostima, ali i opasnostima

Bug.hr petak, 27. siječnja 2023. u 06:00

Teško da u svijetu tehnologije danas postoji aktualnija tema od umjetne inteligencije. Dugogodišnji su procesi njezinog razvoja doveli do prave "eksplozije" njezine primjene, a očekivanja su da će 2023. godina po tom pitanju biti još aktivnija. Primjene sustava kao što su DALL-E, ChatGPT i sličnih bit će sve šire, a njihovo prihvaćanje zahvatit će sve segmente društva i poslovanja.

Neizbježno je, dakle, govoriti i o utjecaju umjetne inteligencije na najsnažniju hrvatsku gospodarsku granu, turizam. A gdje je bolje mjesto za spojiti te dvije teme, nego na konferenciji 3T – Tourism, Travel and Tech, koja je u svojih pet dosadašnjih izdanja objedinjavala teme upravo iz tehnologije i turizma?

U svojem će predavanju na šestom izdanju ove konferencije više o umjetnoj inteligenciji i budućnosti turističkog sektora, o opasnostima i prednostima tog neočekivanog spoja, govoriti konzultant Zoran Pejović (All Things Hospitality).

Osim njega, govornici na ovogodišnjem će izdanju konferencije biti Antoaneta Šimunović, vlasnica i direktorica Luxury Living Croatia, čije predavanje je naslovljeno "Postoji li luksuz u Hrvatskoj?". Treći keynote održat će Robert Sedlar, voditelj prodaje u Interzero Hrvatska, s naslovom "Održivi turizam u Hrvatskoj – mit ili stvarnost?".

Tradicionalna panel rasprava bit će održana na temu "Idu li luksuz i održivost u turizmu i putovanjima zajedno?". Program se još uvijek gradi, tako da ćemo ostale točke programa konferencije, govornike, kao i više pojedinosti o svim obrađenim temama objaviti uskoro.

Konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech održava se 15. ožujka 2023. godine u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar, na adresi Nova Ves 17, Zagreb.

Cijena ulaznice za fizičko sudjelovanje je 80 € (602,76 kn), a uključuje i ručak. Cijena za online sudjelovanje je 30 € (226,04 kn). Kupci bilo koje ulaznice dobivaju i trajni pristup snimkama predavanja. Svoje ulaznice već sada možete nabaviti ovdje.