Otvoren je Bug Future Show pod motom "Perfect Ten"

Prošlo je tri godine otkako smo zadnji puta održali Bug Future Show u fizičkom izdanju, no danas ćemo sve to nadoknaditi nikad atraktivnijim i bogatijim cjelodnevnim programom

Sandro Vrbanus četvrtak, 2. veljače 2023. u 11:25

Tech zajednica, ljubitelji zabave i modernih tehnologija, prijatelji i čitatelji Buga – svi oni danas su se okupili u Zagrebu na jubilarnom, desetom, najvećem i najzabavnijem tehnološkom showu u ovom dijelu svijeta. Uz prepunu glavnu dvoranu Mozaik Event Centra otvoren je Bug Future Show 2023, kao u dobra stara vremena, bez streaminga, samo u fizičkom obliku. Brojnost posjetitelja pokazuje da interes nije splasnuo, naprotiv, svi su jedva dočekali da se tech zbivanja vrate iz virtualnog u stvarni svijet.

Programom ponovno, tradicionalno, ravna Ivan Šarić, a tijekom cijelog dana na tri će se pozornice izmjenjivati najzvučnija imena domaće tech scene. Otvorenje je prošlo uz pozdravni govor urednika Miroslava Rosandića te video prisjećanje na desetljeće Bug Future Showa.

Prvo keynote predavanje održao je poznati američki tehnološki i automobilistički novinar, Tim Stevens. Govorio je, u skladu s motom ovogodišnjeg BFS-a, "Perfect Ten", o deset savršenih trendova koji nas čekaju u narednih 10 mjeseci te kako ih preživjeti. Njegov osvrt na aktualno stanje tehnologije i svijeta uključivalo je sveprisutne buzzworde, kao što su Web3, umjetna inteligencija, električna vozila i slične, ali uz vrlo informiran stav i dubok uvid u realistično stanje svake od pojedinih tehnologija i trendova o kojima je govorio.

Stevens se nije, kao što bi se možda očekivalo, fokusirao samo na lijepe priče, već i na one koje nam oblikuju svakodnevicu, poput ratova koje danas gledamo "uživo" na mobitelima, globalnu ekonomsku krizu i slične. Za svaku od njih iznio je i niz svojih "savjeta za preživljavanje".

Hoće li mediji izumrijeti pod navalom novih tehnologija, hoće li nas sve zamijeniti AI i upropastiti deepfakeovi, hoće li radnici ostati bez svojih prava i kamo će odvesti aktualni rat cijenama na tržištu električnih automobila – naš današnji gost iz SAD-a pokrio je vrlo širok spektar tema koje nitko od nas do kraja ove godine, vjerojatno, neće moći zaobići.

Tim Stevens vratit će se na spektakularnu glavnu pozornicu BFS-a nešto kasnije danas, kada će odraditi veliki intervju uživo s Matom Rimcem


Generalni pokrovitelj Bug Future Showa 2023 je i desetu godinu zaredom Hrvatski Telekom, a sponzori su Aircash, Algebra, Croatia osiguranje, Honor, LAQO, Mastercard, Mazda, Omega Software, Photomath, Sofascore i Span. Partneri BFS-a su Entrio i Nescafe. Medijski pokrovitelji BFS-a su RTL, N1, Večernji list, Novi list, tportal.hr i Poduzetnik. Organizator je, naravno, Bug.