Epic Games Store u prošloj godini podijelio 99 igara vrijednih preko 2.200 dolara

Epic Games Store se u posebnom izvješću osvrnuo na prošlu godinu u kojoj je nastavio s tjednom rotacijom besplatnih igara i najavio daljnje provođenje takve politike

Damir Radešić petak, 10. ožujka 2023. u 17:50

Uz najavu nastavka politike dijeljenja besplatnih igara, Epic Games Store se u novoj objavi osvrnuo na proteklu godinu koja je očito bila dobra, kako za njih, tako i za nas igrače. Naime, prema njihovim podacima, do konca 2022. godine je bilo registrirano 230 milijuna korisnika, što je povećanje od novih 36 milijuna korisničkih računa u odnosu na godinu ranije. U jednom trenutku zabilježeno je 34,3 milijuna aktivnih korisnika u jednom danu, dok je na mjesečnoj bazi ta brojka dosegla 68 milijuna, odnosno šest milijuna aktivnih korisnika više nego je to zabilježeno lani.

Izdavači i developeri su u njihovom dućanu ponudili novih 626 naslova za PC, što je više nego bilo koje godine ranije, a time je broj igara narastao na 1.548. Glede besplatnih igara, u prošloj godini ih je podijeljeno ukupno 99, a njihova zbirna vrijednost kada bi ih kupovali iznosi 2.240 dolara, dok je čak 70 njih nakon uvrštavanja u tjednu rotaciju premašilo dotadašnje rekorde po broju igrača koji ih igraju.

U svom izvješću osvrnuli su se i na poboljšanja koja su tijekom godine implementirana, pa su tako igrači dobili mogućnost ocjenjivanja, poboljšano je pretraživanje dućana i korisničkih kolekcija, dodane su ljestvice popularnosti, objavljeni su crossplay alati koji developerima omogućavaju povezivanje igrača na PC-ju bez obzira gdje su kupili njihove igre, a dodatna je i funkcionalnost koja roditeljima omogućava veću kontrolu nad računima njihovih maloljetnih potomaka.

Iako je Epic Games Store još uvijek iza Steama po mogućnostima, svakako se ustoličio kao jedan od servisa kojeg je nemoguće zanemarivati.