Weatherian - zgodno osmišljena aplikacija za brzi pregled vremenske prognoze

Riječ je o još jednoj aplikaciji za prognozu vremena koja se, za razliku od većine, ne razmeće velikim mogućnostima ili posebno raskošnim sučeljem, nego jednostavnim prikazom prognoze vremena za trenutačnu lokaciju na temelju više prognostičkih modela…

Matija Gračanin srijeda, 24. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Weatherian 
Namjena Aplikacija za prognozu vremena s prikazom meteograma
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Premda je riječ o njezinom relativno ranom izdanju, Weatherian je kompaktna aplikacija za prognozu vremena  koja već sada radi prilično dobro. Ne ističe se raskošnim sučeljem ni brojnim mogućnostima, ali zato nudi ono što će većini najviše i trebati. Jednostavan prikaz meteograma za trenutačnu lokaciju putem kojeg je lako doznati kako vrijeme možemo očekivati.

Weatherian podržava više prognostičkih modela i izvora koje koristi kako bi u konačnici prikazao prognozu vremena do deset dana unaprijed, a između ostalog, tu su svoje mjesto našli ECMWF, AROME, MOSMIX, MET Norway, DWD, Open-Meteo te drugi modeli i izvori podataka.

Na meteogramu koji dominira sučeljem i zapravo je okosnica čitave aplikacije, lako je moguće uključivati ili isključivati prikaze modela i izvora prognostičkih podataka. Osim toga, tu je i prikaz radara (oslanja se na RainViewer), a aplikacija prikazuje i vrijeme izlaska i zalaska sunca.

Aplikacije će automatski pokušati detektirati lokaciju pri čemu se za to može osloniti na IP adresu ili GPS (ovo je potrebno zasebno aktivirati), a u svakome je trenutku i ručno moguće dodati lokaciju za koju se želi dobiti pregled prognoze. Dodatnih mogućnost zapravo i nema, pa svi oni koji samo žele dobiti brzi pregled prognoze vremena, s ovom će besplatnom aplikacijom upravo to i dobiti.