Firefox Reality je novi preglednik namijenjen za surfanje u virtualnoj stvarnosti

Mozilla je izbacila svoj novi internetski preglednik namijenjen prikazivanju sadržaja u tehnologiji virtualne stvarnosti i korištenju uz naglavne VR setove

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. rujna 2018. u 06:00

Mozilla je korisnicima kojima je virtualna stvarnost prioritet dala mogućnost da putem svojeg omiljenog naglavnog VR seta pregledavaju Internet i dobiju sasvim novo iskustvo gledanja VR sadržaja. Za razliku od Chromea, ali i "običnog" Firefoxa koji imaju podršku za WebVR, novi Mozillin preglednik Firefox Reality izrađen je tako da mu je VR prva i jedina tehnologija koju koristi.

Firefox Reality dostupan je u inačicama za Viveport (HTC Vive), Oculus te Google Daydream platforme i optimiziran za rad sa samostalnim naglavnicima kao što su Oculus Go ili Lenovo Mirage Solo. Kroz ovaj se preglednik može surfati webom, ali i gledati snimke nastale u 360° tehnici, igrati VR igre i uživati u svim drugim čarima virtualne stvarnosti.

Umjesto miša i tipkovnice za kontrolu ovog preglednika koristi se kontroler koji dolazi uz VR naglavne setove, a podržane su i glasovne naredbe. Firefox Reality u inačici 1.0 moguće je preuzeti već sada.