Google+ i Inbox gase se 2. travnja

Korisnici imaju dva tjedna da se prebace na primarnu aplikaciju za pristup Gmail računu ili da spase svoje podatke i slike s Google+ mreže

Sandro Vrbanus utorak, 19. ožujka 2019. u 15:16

Društvena mreža koja nikada nije uspjela privući veći broj korisnika i postati iole relevantna, Google+, krenula je prema svojem kraju kada je, krajem prošle godine, otkriveno veliko curenje podataka s nje. Iz Googlea su tada poručili kako će po ubrzanom postupku Google+ prestati s radom za privatne korisnike, i nedavno objavili da će nakon 2. travnja ove godine ova mreža ostati aktivna samo za poslovne korisnike.

Prošle jeseni isto tako je najavljeno gašenje mobilne aplikacije Inbox, donekle popularne alternative primarnoj aplikaciji za pristup Gmail računima. Uvođenjem novih mogućnosti i dizajna u aplikaciju Gmail kroz niz nadogradnji Inbox je postao suvišan, pa je odlučeno i kako će on biti ugašen ovog proljeća. Sada doznajemo da će prestati funkcionirati isto kada i mreža Google+, 2. travnja.

Stoga, koristite li Inbox na svojem mobitelu vrijeme je da počnete planirati prelazak na Gmail, koji bi trebao proći glatko i bez problema. Ako ste, pak, među sedamnaest aktivnih korisnika društvene mreže Google+, imate još dva tjedna da odande na sigurno pohranite sve svoje fotografije i druge sadržaje prije nego ona zauvijek bude ugašena. Informacije kako to učiniti dostupne su ovdje.