Nasljednik iPhonea XS donosi 20-25% veću bateriju?

Analitičar Ming-Chi Kuo objavio je informaciju kako Apple planira značajno povećati kapacitet baterija na ovogodišnjem modelu iPhonea

Sandro Vrbanus srijeda, 3. travnja 2019. u 06:00

Portali koji u stopu prate zbivanja u i oko Applea objavili su najnoviju informaciju iz pera poznatog analitičara Ming-Chi Kua. Kuo ovoga puta predviđa, na temelju, kao i uvijek, pouzdanih informacija, da će baterijski kapaciteti ovogodišnje linije iPhonea biti značajno povećani.

Ovo predviđanje slijedi raniju informaciju iz istog izvora koja je govorila da će novi iPhonei imati mogućnost dvosmjernog bežičnog punjenja, odnosno da će se njima moći puniti baterije drugih uređaja poput AirPods slušalica ili Apple Watcha. Za takav pothvat potrebno je ojačati bateriju samog iPhonea, pa će Apple u izravnog nasljednika 5,8-inčnog modela XS, navodno, ugraditi bateriju kapaciteta većeg i do 20 ili 25% od trenutačnog.

I ostali modeli Appleovih mobitela dobit će veće baterije, pa će najveći, 6,5-inčni model dobiti bateriju 10-15% veću od aktualne, dok bi napredak u baterijskom kapacitetu kod "jeftinog" 6,1-inčnog nasljednika modela XR trebao biti manji od 5%.

Preračunamo li ove podatke u stvarne kapacitete, dobivamo podatak da bi nove baterije mogle izgledati otprilike ovako:

  • Nasljednik iPhonea XS: 3.200 – 3.300 mAh
  • Nasljednik iPhonea XS Max: 3.500 – 3.600 mAh
  • Nasljednik iPhonea XR: oko 3.000 mAh