Kuo predviđa veliku potražnju za iPhone X-om tijekom blagdana

KGI-jev analitičar Ming-Chi Kuo predviđa kako će za vrijeme blagdana vladati velika potražnja za Appleovim iPhone X-om

Matija Pavlić ponedjeljak, 27. studenog 2017. u 12:00

KGI-jev analitičar Ming-Chi Kuo ponovno se bavi Appleovim iPhone X-om. Ovaj put njegova se predviđanja odnose na predstojeću blagdansku sezonu. Kuo predviđa da će se potražnja za iPhone X-om posebice povećati za vrijeme blagdana te da su se tome prilagodili i proizvođači uređaja.

Foxconn je povećao svoju dnevnu proizvodnju iPhone X-a na 400 do 550 tisuća primjeraka, što je velik napredak u odnosu na prije 1 do 2 mjeseca kada je dnevna proizvodnja iznosila 50 do 100 tisuća primjeraka. Takav uspjeh ne bi bio moguć bez pojedinih proizvođača komponenti koji su također ubrzali proizvodnju.

Tvrtka Career, koja proizvodi LTE antene za iPhone X, zabilježila je povećanje proizvodnje na mjesečnoj razini od 100%, dok je Dot modul zabilježio rast prinosa pri proizvodnji s 60 na oko 80 do 90%. Kuo zaključuje kako će dio narudžbi koje su trebale biti realizirane u prvom kvartalu iduće godine zapravo biti realizirane u posljednjem kvartalu ove godine, kako bi se u potpunosti zadovoljila spomenuta blagdanska potražnja.