Ove godine ipak ništa od MacBooka s M3 SoC-om?

Prema informacijama koje je objavio dugogodišnji Appleov analitičar Ming-Chi Kuo, Apple ove godine neće predstaviti nove modele MacBooka s M3 SoC-om

Matej Markovinović ponedjeljak, 11. rujna 2023. u 16:13
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Već se mjesecima govori da će Apple do kraja ove godine predstaviti nove modele MacBooka s M3 SoC-om, no ako je za vjerovati novim informacijama koje je objavio dugogodišnji Appleov analitičar, Ming-Chi Kuo, to se ipak neće dogoditi.

„Čini se da Apple neće predstaviti nove modele MacBooka opremljene M3 SoC-om do kraja ove godine“, napisao je Kuo na društvenoj mreži X.

Iako korisnici, barem prema tvrdnjama ovog analitičara, neće vidjeti novi M3 MacBook ove godine, postoji nada da će Apple ipak predstaviti nadograđene iMacove u 2023. Kako je prijašnjih mjeseci govorio drugi analitičar, Mark Gurman, novi iMac bit će vizualno identičan svome prethodniku, ali će se moći pohvaliti novim M3 SoC-om.

Inače, novi M3 bit će napravljen na TSMC-ovom 3-nanometarskom proizvodnom procesu, a prema informacijama koje je Gurman objavio još sredinom svibnja, barem je jedna verzija u testiranju.

„CPU se sastoji od šest jezgri za performanse koje obrađuju najintenzivnije zadatke i šest učinkovitih jezgri koje se uključuju pri zadacima koji zahtijevaju manje energije. Sam SoC u ovom konkretnom testu, pogoni MacBook Pro s nadolazećim MacOS-om 14.0 i vjerojatno je riječ o osnovnoj inačici“, objasnio je tada Gurman.

Više informacija o novom Appleovom SoC-u očekuje se ove jeseni.