Rimac Automobili šire se u Osijek i Split

Osim otvaranja dvaju razvojnih centara, Rimac Automobili i FERIT Osijek pokrenuli su smjer Automobilsko računalstvo i komunikacije

Sandro Vrbanus subota, 13. siječnja 2018. u 23:11

Najuspješniji hrvatski startup i tri godine zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj, Rimac Automobili iz Svete Nedelje, počet će se širiti Hrvatskom. Mate Rimac je na svom Facebook profilu najavio kako će njegova kompanija otvoriti razvojne urede u Osijeku i Splitu, gdje su već pronašli lokacije za nove urede i zaposlili prve inženjere. Ovi će odjeli biti usmjereni na istraživanje i razvoj, a svaki će imati 10-15 zaposlenika. Dio zaposlenih iz centrale u Svetoj Nedelji, koji se također bave istraživanjem i razvojem, bit će prebačen u Osijek.

2018. će biti zanimljiva i presudna. Držite nam fige, kaže Mate Rimac

No, nije to sve što će Rimac Automobili raditi u najvećem slavonskom gradu. Tvrtka je u suradnji s tamošnjim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) pokrenula i prvi automobilistički smjer nazvan Automobilsko računalstvo i komunikacije. Zaposlenici Rimčeve kompanije sudjelovali su u izradi kurikuluma i aktivno sudjeluju u predavanjima. Studentima FERIT-a Rimac Automobili nudit će i mogućnost odrađivanja prakse, pisanja diplomskih radova i projekata, a kasnije i stipendiranja najboljih, piše Osijek031.

Čak niti tu nije kraj planovima Rimac Automobila za ovu godinu. U Kini se nastavlja rad na zajedničkom poduhvatu (joint venture) s novim investitorima na proizvodnji Rimčevih proizvoda za kinesko tržište. Razvija se novi superautomobil, novi modeli električnih bicikala Greyp, radi se na zatvaranju nove investicije, a u planu je i gradnja velikog kampusa u blizini Zagreba.

 

Rimac Automobili i FERIT (Osijek) pokrenuli su prvi automotive smjer u elektrotehnici/računalstvu (Automobilsko rač...

Posted by Mate Rimac on Friday, January 12, 2018