Tema Autonet
Automobili

Najsnažniji SUV na svijetu predstavio je američki Rezvani Tank

Američki Rezvani Motors je predstavio osvježenu izvedbu svog modela Tank za koju tvrdi kako je riječ o najsnažnijem SUV-u na svijetu. Ovo robusno vozilo će premijerno nastupiti krajem ovog tjedna u Montereyu na tamošnjem Car Week-u, a kupcima će biti dostupno nekoliko izvedbi.

Autonet.hr srijeda Vanjski link
Automobili

Porsche potvrdio – Taycan će imati premijeru 4. rujna

Nakon više teasera te raznih viđenja razvojnih modela iz Porschea je stigla potvrda kako će 4. rujna biti održana službena premijera modela Taycan. Podsjetimo, riječ je o prvom serijskom električno pokretnom Porscheu, a predstavljanje će biti održano istog dana na tri kontinenta.

Autonet.hr srijeda Vanjski link
Događaji

Napokon osjetno pojeftinjenje goriva

Nakon razdoblja rasta cijene goriva su napokon pale i to dosta. Točnije, prema informacijama objavljenima na stranicama Ministarstva gospodarstva, litra benzinskih goriva danas u prosjeku stoji 9,97 kn. Jučer ste za nju morali izdvojiti 10,39 kn. Drugim riječima, prosječan spremnik goriva od 50 litara je tako pojeftinio gotovo 20 kn.

Autonet.hr utorak Vanjski link
Događaji

10 milijuna Minija u prvih 60 godina

Ovih je dana u minijevoj tvornici u Oxfordu, u kojoj se ovaj automobil proizvodi još od 1959, proizveden 10-milijunti primjerak. Konkretnije, radi se o posebnoj izvedbi Mini 60 Years Edition, u British zelenoj boji, s crnim naljepnicama, LED svjetlima, jedinstvenim 17-colnim naplatcima i sl. detaljima

Autonet.hr 12. kolovoza Vanjski link
Sigurnost

Izgleda da su zračni jastuci za koljena gotovo beskorisni

Zračni jastuci svakako mogu spriječiti ozljede prilikom automobilskih nesreća. To im je uostalom i namjena i mnogi od nas su to iskusili iz prve ruke. Opet s druge strane radi se o jednoj vrsti eksplozivne naprave i svakako se mora postaviti pitanje mogu li i na koji način biti štetni.

Autonet.hr 12. kolovoza Vanjski link
Automobili

Tushek TS 900 H Apex – slovenski hibrid s 962 KS

Mali slovenski proizvođač automobila će uskoro predstaviti svoj hibridni superautomobil TS 900 H Apex. Točnije, premijera će se održati na ovogodišnjem izdanju britanskog Salon Privéa tijekom sljedećeg mjeseca, a sam TS 900 H Apex je hibridni automobil snage veće nego što sugerira njegovo ime.

Autonet.hr 9. kolovoza Vanjski link
Automobili

Nova Toyota Yaris stiže 2020.

Toyota privodi kraju razvoj nove generacije modela Yaris i prema posljednjim saznanjima radit će se o vozilu s kojim će Japanci ciljati na vrh segmenta u konkurenciji VW-ovog Pola, fordove Fieste, novog Clia, novog Peugeota 208, nove Opel Corse i sl.

Autonet.hr 9. kolovoza Vanjski link
Električna vozila

BMW će elektrificirati seriju 5 i 7, sedmicu navodno vrlo brzo

Prema posljednjim saznanjima do kojih je došla poslovično pouzdana ekipa iz BMWBloga sljedeća generacija BMW-ove luksuzne limuzine, odnosno serije 7 bi trebala dobiti i električno pokretanu izvedbu. Podsjetimo, nedavno je objavljeno da će se u sljedećoj generaciji ovog automobila neće naći V8 i V12 motori te da bi na njihovo mjesto trebale stupiti nove hibridne verzije

Autonet.hr 4. kolovoza Vanjski link
Video

Ferrari – evolucija top modela od 1962. do danas prikazana u pet minuta

Putovanje kroz vrh ferrarijeve ponude počinje 1962 s modelom 250 GTO. Ovaj model je postao legenda zahvaljujući svom prekrasnom izgledu i 3,0-litrenom V12 motoru snage preko 300 KS. Jedan je primjerak prošle godine na aukciji postigao rekordnu cijenu od 48,4 milijuna dolara.

Autonet.hr 1. kolovoza Vanjski link
Tehnologije

Mercedes prvi dobio službeno odobrenje za autonomno parkiranje 4 razine, ali tek na jednoj lokaciji

Veći broj proizvođača radi na sustavu autonomnog parkiranja svojih vozila, no Bosch i Daimler, odnosno Mercedes su prvi čiji je sustav autonomnog upravljanja 4 razine odobren od strane vlasti. Konkretnije, riječ je dakako o njemačkim vlastima, a odobren je sustav upotrebe ovog sustava kod autonomnog parkiranja u garaži mercedesovog muzeja u Stuttgartu.

Autonet.hr 30. srpnja Vanjski link
Automobili

Audi predstavio novi crossover – A1 Citycarver

iz Audija poručuju da je Citycarver najprogresivniji A1 do sada, a u osnovi je riječ o modelu temeljenom na izvedbi A1 Sportback uz povišenu podnicu i to za 35 mm. Tu su i veći kotači, počevši s veličinom od 16 pa sve do 18 cola.

Autonet.hr 30. srpnja Vanjski link
Osobe

Predstavljamo vam 25 najvećih dizajnera automobila svih vremena (2. dio)

Nezahvalno je ocjenjivati dizajn i stvarati liste najboljih dizajnera, ali neki opći konsenzus ipak postoji, a tu je i autorska sloboda koga uvrstiti na ovaj popis. Podsjetiti na one koji su kroz svoj profesionalni vijek pokazali konstantnu mogućnost stvaranja automobila koji su obilježili svoje doba, imali veliki utjecaj na budućnost svog proizvođača i automobilizma općenito te na one čiji rad možemo smatrati naslijeđem auto industrije.

Autonet.hr 29. srpnja Vanjski link