Dijelovi Boeinga padali po Nizozemskoj i SAD-u

U letu za Honolulu nije bilo ozlijeđenih, a u Nizozemskoj je prijavljena materijalna šteta i ozljeđeno je dijete i starija ženska osoba.

Matej Markovinović nedjelja, 21. veljače 2021. u 17:54

Dva su Boeingova zrakoplova u subotu doživjela kvarove na motorima nakon polijetanja što je dovelo do otpadanja njihovih dijelova po Nizozemskoj i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Njemačka novinska agencija DPA javlja da je u subotu iz zračne luke Maastricht Aachen za New York, ubrzo nakon polijetanja Boeingova zrakoplova, izbio požar na jednom od njegova četiri motora. Tako je nekoliko komada metala palo na tlo u sjevernom dijelu Meerssena u Nizozemskoj ozlijedivši dvije osobe te oštetivši nekoliko automobila i kuća. Zrakoplov je potom prisilno sletio u belgijskom gradu Liègeu, a istraga je u tijeku.

U SAD-u je sličnu nesreću doživio zrakoplov United Airlinesa kojem se zapalio motor nedugo nakon polijetanja iz Denvera za Honolulu. Krhotine su padale po gradu Broomfieldu, a zrakoplov se ubrzo vratio nazad do zračne luke te sigurno sletio. Navodi se da nitko od 231 putnika i 10 članova posade nije ozlijeđen.

Fotograf Hayden Smith fotografirao je navedeni zrakoplov Boeing 777-200 gdje se jasno vidi oštećenje motora.

Izvor: Hayden Smith
Izvor: Hayden Smith

Nedugo nakon toga su se na Twitteru pojavile i snimke oštećenog aviona te padanja krhotina na tlo.

Mike Sington, putnik leta UA328 za Honolulu, objavio je snimku gdje se iz aviona vidi oštećenje na Boeingovom krilu dok avion slijeće. Putnici su klicali nakon uspješnog slijetanja.