Qantas u deset minuta rasprodao "let ni za kamo" uz razgledavanje Australije

Onima kojima baš jako nedostaje letenje zrakoplovima u ovoj pandemiji australski avioprijevoznik ponudio je kružno putovanje po Australiji s polijetanjem i slijetanjem u Sydneyu

Sandro Vrbanus petak, 18. rujna 2020. u 18:00

Putnički zrakoplovi diljem svijeta i dalje su prizemljeni u velikom broju, dok putnici lete samo baš kada moraju. Turistička putovanja u uvjetima pandemije svedena su na minimum, a avioprijevoznici svakodnevno bilježe gubitke, preslaguju rasporede, otkazuju letove, i općenito pokušavaju preživjeti ovu situaciju. No, čini se kako ima i putnika kojima nedostaje sloboda letenja i turistički izleti zrakoplovima, što su uočili u australskoj aviokompaniji Qantas.

Na njihovim se stranicama sada može kupiti (točnije, mogla se kupiti) aviokarta "za nikamo". Panoramski let Great Southern Land, oznake QF787, na Boeingu 787 Dreamliner, one koji se odluče na njega ukrcati, ponijet će iz zračne luke u Sydneyu na kružno putovanje po Australiji.

Karte planule u trenu

U 7 sati leta putnici će moći ponovno iskusiti "staro normalno", i kroz posebno velike prozore ovog zrakoplova moći će gledati države Queensland, Sjeverni Teritorij i Novi Južni Wales, uz razgledavanje znamenitosti kao što su Veliki koraljni greben, nacionalni park Uluru Kata Tjuta, zaljev Byron te poznati zaljev Sydneya, iz niskog leta. "Novo normalno" bit će tek slijetanje u istu zračnu luku iz koje su i poletjeli.

Australijo, lijepa li si...
Australijo, lijepa li si...

Aviokompanija obećava jedno novo iskustvo i nekoliko iznenađenja za putnike, aukciju memorabilija, te posebnu pidžamu, poklone i certifikat koji potvrđuje da su bili na ovom jedinstvenom letu. Kružno putovanje od Sydneya do Sydneya zakazano je za 10. listopada.

Karta za poslovnu klasu koštala je oko 17.800 kuna, za premium ekonomiju oko 8.300 kuna, a mjesto u običnoj ekonomskoj klasi dobiti se moglo za samo 3.600 kuna. Pišemo u prošlom vremenu jer je let – rasprodan, a sva 134 ponuđena mjesta popunjena su za samo deset minuta.