Simbol bitcoina dostupan uz ostale valute u Excelu

Microsoft je u svoj planetarno popularni tablični kalkulator dodao mogućnost formatiranja ćelija u valutni oblik koji uključuje simbol za bitcoin

Sandro Vrbanus utorak, 28. svibnja 2019. u 11:34

Malen korak za Excel, ali veliki skok za bitcoin dogodio se ovih dana. Korisnici su, naime, počeli primjećivati kako su najnovije ažurirane verzije Excela dobile podršku za zapis valutnih vrijednosti uz koje stoji simbol bitcoina. Do sada je u Excelu bilo moguće ćelije u valutnom formatu postaviti tako da uz vrijednosti prikazuju simbol neke od više desetaka svjetskih valuta, a odnedavno je moguće u popularnom Microsoftovom tabličnom kalkulatoru računati i u najpopularnijoj svjetskoj kriptovaluti.

Iz Microsofta o ovome za sada nije ništa službeno objavljeno, što je i razumljivo budući da je riječ o neznatnoj promjeni. Dodatak bitcoinovog simbola (₿) provjerili smo i sami u Excelu iz paketa Office 365 i uvjerili se kako je riječ o istinitoj informaciji.

Nije mnogo, ali neke će možda razveseliti ovaj način ulaska bitcoina u "mainstream" kroz najšire prihvaćeni program za izradu kalkulacija u svijetu.

Inače, znak slova B s dvije vertikalne linije kroz njega ušao je na popis Unicode znakova s verzijom Unicodea 10.0 u lipnju 2017. godine.