Andy Rubin ponovno u Essentialu

Andy Rubin se vratio na svoj posao u Essential Productsu nakon manje od dva tjedna od traženja slobodnih dana i iznesenih optužbi za nedolično ponašanje dok je radio u Googleu

Matija Pavlić nedjelja, 10. prosinca 2017. u 20:31

Krajem proteklog mjeseca na našim smo stranicama pisali o navodnim optužbama za nedolično ponašanje Andyja Rubina, jednog od osnivača tvrtke koja je predstavila platformu Android, a u novije vrijeme i osnivača tvrtke Essential Products Inc.

Nepotvrđene optužbe i informacije govore kako je Rubin zapravo bio prisiljen otići nakon što je protiv njega vođena interna istraga. Ona se bavila navodnim Rubinovim neprimjerenim odnosima s jednom podređenom zaposlenicom, koja je sama prijavila Rubina Googleovom odjelu za ljudske resurse.

Rubinov glasnogovornik tvrdi da je bilo riječ o odnosu s uzajamnim pristankom. Ubrzo nakon objave optužbi Rubin je uzeo slobodne dane u u Essential Productsu zbog "privatnih razloga". Koji su to razlozi, ni sada nije poznato, no zato je poznato kako se nakon manje od dva tjedna vratio na svoj posao.

No, valja napomenuti da je Rubin za vrijeme izbivanja iz Essentiala cijelo vrijeme radio u svojoj drugoj tvrtki Playground Global, koja s Essentialom dijeli istu zgradu.